Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kunstig «nese» kan «lukte» kreft

Vitenskapsmenn har visst en tid at hunder kan trenes opp til å lukte om en pasient har kreft, også på et tidlig stadium. De snuser på pasientens pust. Svulsten danner molekyler som går over i pasientens blodårer til lungene og blir pustet ut med luften.

Dersom en hund kan lukte et slikt stoff, kan det også lages en kunstig «nese» som kan gjøre det samme. Nå har det lykkes et team ledet av dr. Hossam Haick ved Technion – et teknisk forskningssenter i Israel – å lage en slik «nese». Den etterligner en hunds luktesystem.

Forsøk
Nylig ble det gjort et forsøk med 40 friske mennesker og 62 pasienter ved et israelsk sykehus. Pasientene hadde kreft i lunger, bryst, tykktarm, prostata, hode og nakke.
Forsøkspersonene pustet inn i poser. «Nesen» ble utsatt for pusten. Det viste seg at den var helt pålitelig når det gjaldt å finne ut om forsøkspersonen var syk eller frisk. I 92 prosent av tilfellene kunne den også avgjøre hva slags kreft pasienter led av.

Tidlig oppdagelse
Det gjenstår en del testing og utvikling før «nesen» kan slippes ut på markedet. Men man håper at den etter hvert kan spille en stor rolle i å oppdage kreft tidligere – noe som i mange tilfeller er avgjørende for at kreften skal bli helbredet.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart