Stadig flere jødiske babyer

De siste års trend fortsetter. Jøder i Israel får stadig flere barn, mens fødselstallene i den muslimske og kristne befolkningen går nedover.
Baby på bussen i Jerusalem. (Foto: WKeown, flickr.com)
Baby på bussen i Jerusalem. (Foto: WKeown, flickr.com)

Antallet jødiske fødsler i Israel har økt med 20 prosent siden år 2001. I samme periode har antallet nyfødte muslimer og kristne gått ned med fem og ti prosent, viser tall fra israelske myndigheter.

Statistikk som gjengis av Yedioth Aharonoth viser at 1.568.938 babyer ble født i Israel det siste tiåret. Av disse var 1.157.517 jøder, 387.308 muslimer og 24.113 kristne. Dette tilsvarer 73,8 prosent jøder, 24,7 prosent arabere og 1,5 prosent kristne.

I de siste tallene er andelen jødiske babyer betydelig større.

Yedioth Aharonoth opplyser ikke når tallinnsamlingen for i år ble avsluttet, men opplyser at 107.207 jøder, 30.341 muslimer og 1.864 kristne er født “hittil i år”. Dette tilsvarer 76,9 prosent jøder, 21,8 prosent muslimer og 1,3 prosent kristne. Prosentandelen var noenlunde lik i 2010.

I 2001 stod muslimer og kristne for 28 prosent og 1,9 prosent av fødslene i Israel.

Muslimske og kristne arabere i Israel har tradisjonelt hatt høyere fødselstall per kvinne enn jødiske israelere. Denne forskjellen er i ferd med å forsvinne.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelBli med MIFF og HJH til Israel
Neste artikkelIDF drepte terrorister, nye rakettangrep fra Gaza
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise