Stadig flere jødiske babyer

De siste års trend fortsetter. Jøder i Israel får stadig flere barn, mens fødselstallene i den muslimske og kristne befolkningen går nedover.

Baby på bussen i Jerusalem. (Foto: WKeown, flickr.com)
Baby på bussen i Jerusalem. (Foto: WKeown, flickr.com)

Antallet jødiske fødsler i Israel har økt med 20 prosent siden år 2001. I samme periode har antallet nyfødte muslimer og kristne gått ned med fem og ti prosent, viser tall fra israelske myndigheter.

Statistikk som gjengis av Yedioth Aharonoth viser at 1.568.938 babyer ble født i Israel det siste tiåret. Av disse var 1.157.517 jøder, 387.308 muslimer og 24.113 kristne. Dette tilsvarer 73,8 prosent jøder, 24,7 prosent arabere og 1,5 prosent kristne.

I de siste tallene er andelen jødiske babyer betydelig større.

Yedioth Aharonoth opplyser ikke når tallinnsamlingen for i år ble avsluttet, men opplyser at 107.207 jøder, 30.341 muslimer og 1.864 kristne er født “hittil i år”. Dette tilsvarer 76,9 prosent jøder, 21,8 prosent muslimer og 1,3 prosent kristne. Prosentandelen var noenlunde lik i 2010.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

I 2001 stod muslimer og kristne for 28 prosent og 1,9 prosent av fødslene i Israel.

Muslimske og kristne arabere i Israel har tradisjonelt hatt høyere fødselstall per kvinne enn jødiske israelere. Denne forskjellen er i ferd med å forsvinne.

 

Forrige artikkelBli med MIFF og HJH til Israel
Neste artikkelIDF drepte terrorister, nye rakettangrep fra Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -