Tel Aviv kåret til verdens beste by for homoseksuelle

Fra homoparade i Tel Aviv i 2009. (Foto: Meir Jacob, flickr.com)
Fra homoparade i Tel Aviv i 2009. (Foto: Meir Jacob, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tel Aviv er kjent også internt i Israel som en festby som aldri sover. Mange vet at Tel Aviv er en populær by for homoseksuelle, både for israelere og for turister.

De siste årene har Tel Aviv gjennomført flere internasjonale kampanjer for å spre sitt rykte som globalt senter for homoseksuelle. Denne strategien har tydeligvis lykkes.

Natteliv, beste mat og beste by å bosette seg i var blant kategoriene i konkurransen på gaycities.com. Folk fra hele verden deltok og stemte via internett på sine favorittsteder. Den gjeveste tittelen var selvfølgelig beste by. I denne kategorien fikk Tel Aviv hele 43 prosent av stemmene, mens neste by på listen, New York fikk 14 prosent. Toronto fikk 7 prosent og lenger ned på listen stod blant annet Madrid og London.

Tel Aviv har lenge vært kjent som den mest homoseksuell-vennlige byen i Midtøsten. Israels lover og atmosfære for homoseksuelle står i sterk kontrast til nabolandene, hvor homoseksuelle blir systematisk undertrykt, forfulgt og truet med dødsstraff. Også sammenlignet med vestlige land, er Israel blant de mest progressive når det gjelder lovgivning og rettigheter for homoseksuelle.

I Israel kan homoseksuelle adoptere barn, de kan arve hverandre og likekjønnsekteskap fra utlandet (fordi det ikke finnes mulighet for å gifte seg borgerlig i Israel) anerkjennes i Israel. Det er også full likestilling for homoseksuelle når det gjelder deltagelse i militæret og på arbeidsplassen. Det homoseksuelle miljøet i Israel har gått fra å være marginalisert til å bli en mer og mer akseptert og anerkjent del av israelsk liv, alt med sentrum i byen Tel Aviv.

Tel Aviv Pridefestival i 2011 tiltrakk seg mer enn 100.000 mennesker forteller det israelske utenriksdepartementet. Mange av dem var turister som feiret sammen med lokale innbyggere fra hele Israel. Kåringen som beste reisedestinasjon for homoseksuelle gjør at Tel Aviv nok kan forvente seg et enda høyere antall tilreisende til Pridefestivalen i 2012.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag