Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Yad Sarah hjalp 420.000 israelere i 2011

Yad Sarah logo.
Yad Sarah logo.
I løpet av 2011 hjalp Yad Sarah 420.000 personer over hele Israel. Det er en økning på 3,5 prosent fra 2010.

– Vi lånte ut 270.000 enheter medisinsk utstyr og sparte det offentlige for 2,3 milliarder kroner i løpet av 2011, opplyser Yad Sarah i en pressemelding. I norsk sammenheng ville vi sammenlignet Yad Sarah med en hjelpemiddelsentral og frivillighetssentral.

Blant utstyret som Yad Sarah har lånt ut, er 40.000 rullestoler og 2.400 sykehussenger. Gåstoler, luftmadrasser og oksygenmaskiner ble også lånt ut over hele landet. På denne måten ble det mindre press på sykehusplasser, fordi med riktig utstyr kunne mange pasienter få pleie hjemme, i stedet for på sykehus.

Organisasjonen gir også medisinsk hjelp og pasientvelvære på mange andre måter. De reparerer medisinsk utstyr, formidler salg av brukt medisinsk, driver vaskeriservice for de som er sengeliggende, gir lovrådgivning til eldre og driver også med medisinsk opplysning. Annenhver israeler har fått hjelp av organisasjonen, opplyser Yad Sarah.

Organisasjonen hjelper ikke bare israelere. Også turister på reise i Israel får hjelp. Yad Sarah har en egen avdeling som kun hjelper turister både før og i løpet av deres opphold i Israel. De setter blant annet opp sykeromsutstyr i hotellrom, låner ut rullestoler, krykker og annet medisinsk utstyr også til de som kommer på besøk til landet. Dette gjør en reise mulig for en del som aldri trodde de kunne komme til å se Israel. Yad Sarahs tilstedeværelse for turister gjør også at skulle uhellet være ute, så står man ikke i et fremmed land uten nødvendig utstyr.

Yad Sarah er Israels største frivillige organisasjon med over seks tusen personer som jobber frivillig. I løpet av fjoråret kom over tusen nye frivillige og arbeidet ved en av Yad Sarahs over hundre filialer. I tillegg kommer mange turister til Israel og gjør frivillig arbeid, ofte ved Yad Sarahs hovedkontor i Jerusalem.

Yad Sarah ble startet av tidligere borgermester i Jerusalem, Uri Lupolianski, og driver sitt arbeid basert på frivillig arbeid og donasjoner.

Den norske organisasjonen Hjelp Jødene Hjem har støttet Yad Sarah økonomisk gjennom en årrekke. Denne videoen ble laget i forbindelse med 15 års jubileet for samarbeidet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SLCJbMDXjeo[/youtube]


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart