Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Al-Jazeera priser israelske Hatzalah i minidokumentar

Bilder fra unitedhatzalah.org. (Montasje: MIFF)
Bilder fra unitedhatzalah.org. (Montasje: MIFF)
Dokumentarfilmen «Jerusalem SOS» presenterer United Hatzalah, en israelsk frivillig organisasjon som driver med førstehjelp. Dokumentaren er laget av al-Jazeera og er ubetinget positiv.

Det er ikke ofte det kommer lovprisning av noe israelsk fra Al-Jazeera. Nyhetsstasjonen er vel mer kjent for å komme med videobeskjeder fra Osama Bin Laden og negative nyheter om Israel. Den nye minidokumentaren om israelske United Hatzalah er et overraskende innslag.

 

112.500 utrykninger i året

Siden 2006 har Hatzalah drevet med livsreddende førstehjelp til mennesker over hele Israel. Hatzalahs 1700 frivillige rykket ut mer 112.500 ganger i året som gikk, 25.000 av disse var til mennesker som var i livsfare. De frivillige bor i hele landet, og blir kontaktet via mobilsøkeren de har på seg. Det tar kun mellom to og fire minutter fra oppringingen til Hatzalah er på stedet og begynner med førstehjelp. Hatzalah hjelper de som trenger det, uavhengig av kjønn, religion, nasjonalitet og alder.

 

2010: Åpnet for arabiske frivillige

I 2010 åpnet Hatzalah for at også arabere kunne delta som frivillige for organisasjonen. Organisasjonen har dermed ikke bare blitt et krysningspunkt mellom sekulære og religiøse jøder, men også mellom jøder og arabere i Israel. Araberne er nå en del av redningsarbeidet, ikke bare mottakere av hjelpen, slik de var tidligere.

 

Det viktigste er livet

Dokumentaren gir et innblikk i livene til tre av de mange frivillige som jobber i Hatzalah, en jøde og to arabere. At den livsviktige behandlingen de kan gi den syke og at hjelpen kommer frem så fort som mulig er det viktigste sier de alle tre. Det spiller ingen rolle hvem den frivillige er, eller hvem den syke er. I det øyeblikket er det ikke snakk om jøder eller arabere, men om menneskeliv.

Her kan du se minidokumentaren.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YiIA_35z4zM[/youtube]


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart