Israelsk film vant pris på Sundance

En israelsk dokumentarfilm vant prisen for beste utenlandske dokumentarfilm på Sundance filmfestival lørdag.

Skjermdump fra filmen The Law in These Parts.
Skjermdump fra filmen The Law in These Parts.

En annen palestinsk, israelsk og fransk dokumentar vant beste regissørpris i kategorien for utenlandske dokumentar.

 

The Law in These Parts

The Law in These Parts (Shilton Hachok) heter filmen som ble kåret til vinner i kategorien utenlandske dokumentarfilm på årets Sundance filmfestival. Filmen er redigert av Raanan Alexandrowicz. Filmen retter et kritisk blikk på hærens juridiske system på Vestbredden. Den består av en rekke intervjuer med tidligere høytstående tjenestemenn fra IDF, blant dem tidligere høyesterettspresident Meir Shamgar.

Alexandrowicz sier til Ha‘aretz at filmen er den vanskeligste filmen han har laget til nå.

– Dette er et fantastisk øyeblikk for meg som filmskaper, men det er en film om et smertefullt og uløst tema. Det du finner ut fra filmen, og andre filmer på denne festivalen, er at å opprettholde loven ikke alltid fører til rettferdighet. Den kan til og med bli brukt som et redskap mot visse deler av samfunnet. Vi må gå i mot dem, og hvis nødvendig må vi ødelegge dem, sier han.

Filmen ble lovprist på festivalen. Alexandrowicz ble også bedt av New York Times om å skrive en kronikk om temaet filmen handler om melder Yedioth Aharonoth.

The Law in These Parts vant også dokumentarprisen på Jerusalem filmfestival i 2011.

 

Five Broken Cameras

Five Broken Cameras, en dokumentar som er resultatet av israelsk, palestinsk og fransk samarbeid, vant også en pris på Sundance.

– Jeg kan ikke tro at jeg står her. Filmen var en gave fra begynnelsen av, sier Emad Bernat til Ha’aretz etter at dokumentaren hans fikk regissørprisen i kategorien for internasjonale dokumentarer.

Du kan se trailer fra The Law in These Parts her.

Forrige artikkelAmir Eshel er “naturlig kandidat” som ny sjef for luftforsvaret
Neste artikkelEtterlyser klar zionisme fra diaspora-jøder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -