Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel baker seg til seier i Europa

Kjente bakeland som Frankrike måtte se langt etter seier i brødbakingskonkurransen i Rimini i Italia i helgen. Israel bakte seg helt frem til sammenlagt seier i bakekonkurransen med to førsteplasser og en andreplass.

Eli Avraham, ledet de israelske bakernes vei til seier. Laget bestod ellers av konditor Eran Schwarzbard, kreativ brøddesigner Osnat Lipson og baker Alex Besser, melder Yedioth Aharonoth.

– Vi forberedte oss på konkurransen i en lang periode, og gjorde mange endringer på bakverkene inntil vi kom frem til de perfekte oppskriftene. Seieren beviser at israelske kokker og bakere er i fronten på verdensbasis, sier lagtrener Jacky Hazan til Yedioth Aharonoth. Hazan representerer også bakere og konditorer i den israelske kokkeforeningen.

 

Førsteplass i to av fire kategorier

Israel vant kategoriene «innovativt brød med helsefokus» og «bakt dessert» under helgens  bakekonkurranse i Italia. I alle kategoriene kunne man se israelernes ønske om å være dypt forankret i tradisjonelt bakverk, men å kombinere nye og spennende ingredienser.

I kategorien «innovativt brød med helsefokus» bakte israelerne en moderne versjon av pitabrød med falafel. De bakte grønne pitabrød, som hadde spinat i seg, som de så fylte med osteballer dekket av pistasjnøtter og drysset til slutt en yoghurtsaus over.

Det israelske laget vant også dessertdelen av konkurransen. De laget da en jordbær- og fruktbrioche.

Israelerne fikk andreplass i kategorien «tradisjonelt brød» med sitt fullhvetebrød med aubergine og pecorino-ost.

I den fjerde kategorien, «brød som kreativ borddekorasjon», bakte israelerne en oppsats av en tamburin ved siden av Jakobs stige og englene. Dette ble belønnet med en fjerdeplass av dommerpanelet.

Tyskland tok andreplass, mens Australia kom inn på tredjeplass i konkurransen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart