Israel baker seg til seier i Europa

Kjente bakeland som Frankrike måtte se langt etter seier i brødbakingskonkurransen i Rimini i Italia i helgen. Israel bakte seg helt frem til sammenlagt seier i bakekonkurransen med to førsteplasser og en andreplass.

Eli Avraham, ledet de israelske bakernes vei til seier. Laget bestod ellers av konditor Eran Schwarzbard, kreativ brøddesigner Osnat Lipson og baker Alex Besser, melder Yedioth Aharonoth.

– Vi forberedte oss på konkurransen i en lang periode, og gjorde mange endringer på bakverkene inntil vi kom frem til de perfekte oppskriftene. Seieren beviser at israelske kokker og bakere er i fronten på verdensbasis, sier lagtrener Jacky Hazan til Yedioth Aharonoth. Hazan representerer også bakere og konditorer i den israelske kokkeforeningen.

 

Førsteplass i to av fire kategorier

Israel vant kategoriene “innovativt brød med helsefokus” og “bakt dessert” under helgens  bakekonkurranse i Italia. I alle kategoriene kunne man se israelernes ønske om å være dypt forankret i tradisjonelt bakverk, men å kombinere nye og spennende ingredienser.

I kategorien “innovativt brød med helsefokus” bakte israelerne en moderne versjon av pitabrød med falafel. De bakte grønne pitabrød, som hadde spinat i seg, som de så fylte med osteballer dekket av pistasjnøtter og drysset til slutt en yoghurtsaus over.

Det israelske laget vant også dessertdelen av konkurransen. De laget da en jordbær- og fruktbrioche.

Israelerne fikk andreplass i kategorien “tradisjonelt brød” med sitt fullhvetebrød med aubergine og pecorino-ost.

I den fjerde kategorien, “brød som kreativ borddekorasjon”, bakte israelerne en oppsats av en tamburin ved siden av Jakobs stige og englene. Dette ble belønnet med en fjerdeplass av dommerpanelet.

Tyskland tok andreplass, mens Australia kom inn på tredjeplass i konkurransen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise