Gratis barnehage

Under de store demonstrasjonene i Israel i sommer var ett av hovedkravene "gratis utdanning" fra barna er ganske små. Nå blir det gratis barnehage for israelske barn fra de er 3 år.
Barnehagebarn i Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Barnehagebarn i Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Conrad Myrland, MIFF)

Som et resultat av sommerens protestaksjoner har regjeringen vedtatt å gå inn for gratis barnehage fra barna fyller 3 år.

Mange mener at dette er en uforsvarlig prioritering i ei tid hvor det er store militære trusler mot Israel og mange folk er meget fattige. For pengene må jo hentes fra andre felter.

Utenriksminister Avigdor Lieberman fra Israel Beiteinu mener at bare familier som har tatt byrdene ved å gjøre militærtjeneste skal ha gratis barnehage. Men statsminister Benjamin Netanyahu har fått gjennom at tilbudet skal gjelde alle som bor i Israel.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise