Nedgang i bank- og postran

Det har vært stor nedgang i antall tyverier både i bank og postkontor de siste årene, viser tall fra politiet.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det var 62 bankran i Israel i 2009, 55 i 2010 og 53 i 2011. I ran fra postkontor har det vært en enda større nedgang. I 2009 var det hele 85 postkontor som ble ranet, i 2010 ble 75 ranet og i 2011 var tallet redusert helt ned til 40, melder Ha’aretz.

 

Politiet innledet tett samarbeide med post og bank

Israels tyver har nok ikke blitt latere de siste årene, tror politiet. Det er nok heller at innsatsen som er satt inn for å stanse tyveriene har vist seg å fungere. Politiets sikringstjeneste har de siste tre årene samarbeidet med det israelske postvesenet for å få en slutt på alle ranene, forteller Jerusalem Post.

Politiet jobber også sammen med bankene for hjelpe dem til å bli så sikre som mulig, ved hjelp av ny teknologi og ved å utføre risikovurderinger sammen med dem.

Kilder i bankindustrien forteller Ha’aretz at bankene er godt beskyttet i Israel, med vaktmenn i alle filialer. De har også alarmsystem og de bankansatte er instruert til å samarbeide med potensielle ransmenn, for å forhindre at personer skal komme til skade. Noen banker opplyser til avisen at de ikke tillater vaktpersonalet å ha våpen på seg, for å forhindre at det skulle oppstå skyting mellom dem og ranerne.

Senest i forrige uke ble én person drept i forbindelse med et bankran, skriver Jerusalem Post.

 

Kun 10 prosent av ranene blir straffeforfulgt

En ting de politiansatte ikke er fornøyde med, er hvor høy prosentandel av ranerne som går fri. Det kom frem på et møte i Knessets innenrikskomité at kun 10 prosent av bankranere blir straffeforfulgt.

– Hvis 90 prosent av bankranere kommer seg unna, betyr det at det er verdt det for dem, sa Knesset-medlem Dov Henin til representanter fra politiet på møtet.

Tyvene er ofte profesjonelle kriminelle som er involvert i narkotikahandel og annen kriminalitet, forklarte Yoav Segalovich, lederen av politiets etterforskningsenhet. Det kan være vanskelig å få dem dømt, selv hvis man vet hvem de er, på grunn av mangel på bevis, forklarte han videre.

– Vi har merket oss hvem de er, selv om vi ikke alltid klarer å ta dem i forbindelse med ran, sa han.

Segalovich sa at politiets mål i første omgang er å doble antall ranere som blir straffeforfulgt til 20 prosent.

 

Forrige artikkelIransk delegasjon til Agritech Israel 2012
Neste artikkelØker sikkerheten for mottaksplattform for naturgass
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag