Izabo spiller for Israel i Eurovision

Indie-rockebandet Izabo kommer til å representere Israel i Eurovision 2012 med «Time» forteller den israelske rikskringkastingen (IBA). Eurovision vil i år finne sted 22. mai i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Izabo ble dannet i 1989, av musiker og musikalprodusent Ran Shem-Tov, som fortsatt er gruppens vokalist og gitarspiller. Shem-Tovs partner Shiri Hadar spiller keyboard, Jonathan Levy spiller bass og Nir Mantzur tar hånd om trommene.

Bandet synger på engelsk. Til tross for at bandet har eksistert i over 20 år har de bare gitt ut to plater. Fun Makers ble gitt ut i 2003 og Super Light i 2008. Izuba holder nå på med sitt tredje album som snart skal bli utgitt både av det israelske firmaet Anova Music og britiske 100%.

 

Glade og overrasket

– Vi er veldig overrasket og glade for å få nyheten. Vi kommer helt klart til å forberede oss og gi vårt livs forestilling, sa Shem-Tov etter IBAs kunngjøring, forteller Ha’aretz. Shem-Tov skrev både tekst og musikk til årets bidrag. Hans partner Hadar samarbeidet med ham om teksten. Shem-Tov produserte Harel Skaats siste album. Harel Skaat representerte Israel i Melodi Grand Prix i 2010.

 

Valgt av komite

I år ble Israels bidrag utvalgt av en profesjonell komité, i stedet for den tradisjonelle nasjonale konkurransen, etter gammelt Grand Prix-mønster. Denne endringen hadde en økonomisk forklaring. Det var ikke kjent hvem som satt i komiteen inntil vinneren var offentliggjort. Komiteen bestod av en blanding av musiker, tv-produsenter, radioprodusenter og representanter fra den israelske melodi grand prix-komitéen og utdanningsdepartementet.

– På vegne av komiteen vil jeg gratulere Izabo og sangskriverne. Jeg har ingen tvil om at de vil representere kringkastingen og staten Israel med stor ære, sa komiteens leder, Yaakov Naveh.

 

Lenge uklart om Israel ville delta

Det var lenge uklart om Israel ville delta i årets Eurovision Song Contest, både på grunn av datoene melodifestivalen er satt til og sikkerhetsutfordringen knyttet til arrangementet. Årets finalesammenfaller med den jødiske helligdagen Shavout. Israel har som regel for sine internasjonale representanter at de ikke opptrer eller deltar på arrangementer på jødiske helligdager. I tillegg vil det bety betydelige sikkerhetsproblemer å sende en israelsk delegasjon til Aserbajdsjan, et muslimsk land som har en åpen grense med Iran.

Israelerne har likevel bestemt seg for å sende et bidrag. Eurovisions nettsider forteller at en kilde innen IBA sa til den israelske avisen Ma’ariv at “vi [Israel] har sikkerhetsproblemer overalt, men så lenge vi er villige og er invitert til å delta, så kommer vi til å gjøre det”.

Izabo kommer til å fremføre Israels bidrag, Time, for første gang i Tel Aviv 3. mars, forteller de på Facebook. Alle er invitert.

Her er sangen Summer Shade av Izabo.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ruRsK5mCHQI[/youtube]

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise