Ti drept i frontkollisjon mellom buss og lastebil

Ni barn og en voksen ble drept og flere titalls skadet da en buss med palestinske barnehagebarn kolliderte med en lastebil i det nordlige Jerusalem torsdag morgen. Israelsk og palestinsk politi samarbeider om etterforskning av ulykken.
Bilde fra ulykkesstedet tatt av redningsselskapet Zaka, og skjermdump fra Haaretz.com.
Bilde fra ulykkesstedet tatt av redningsselskapet Zaka, og skjermdump fra Haaretz.com.

Sjåføren av lastebilen, en israelsk araber, vil bli forhørt av politiet så snart det er mulig. Han får nå behandling på sykehus.

– Dette var en front mot front-kollisjon mellom en lastebil og en buss med barn. Smellet fikk bussen til å velte og ta fyr, sier Danny Rotenberg, talsmann fra Magen David Adom i Jerusalem.

Tilstanden for flere av de skadde er kritisk, melder israelske nettaviser. Et stort antall hjelpemannskaper har rykket ut til ulykkesstedet, som ligger i nærheten av kontrollposten Hizma. Redningsselskapet Magen David Adom omtaler ulykken som et massehavari. Personell fra palestinske Røde Halvmåne deltar også i redningsarbeidet.

 

Alvorlige brannskader

De skadde er sendt til Hadassah-sykehusene på Skopus-fjellet og på Ein Kerem-sykehuset i Jerusalem.

Talsmannen ved Hadassah-sykehuset på Skopus-fjellet bekrefter at tre barn er innlagt ved brannskadesenteret med alvorlige forbrenninger i ansiktene.

– De er i en veldig alvorlig tilstand, sier han til Yedioth Aharonoth. Bussen fraktet barnehagebarn fra flyktningleiren Shuafat. De skulle på en utflukt til en park i Ramallah.

 

Israelsk og palestinsk politi samarbeider

Israelsk og palestinsk politi samarbeider om etterforskningen etter ulykken. Den sivile administrasjonen i Israel har samarbeidet med de palestinske selvstyremyndighetene i hjelpearbeidet.

– Vi ankom ulykkesstedet etter at vi hadde fått de nødvendige tillatelsene. Røde Halvmåne-enheter og lokale frivillige var midt i redningsarbeidet og vi ble fortalt at flere barnelik allerede hadde blitt evakuert, forteller Benzion Oring, som leder ZAKAs Jerusalems-avdeling.

– Lastebilsjåføren hadde tilsynelatende blitt noe skadet. Enhver ulykke hvor barn er involvert er alltid veldig vanskelig, sa Oring.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise