Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel satser på forebyggende arbeid for barnesikkerhet

Israel vil satse på større sikkerhet for barn. (Illustrasjonsfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Israel vil satse på større sikkerhet for barn. (Illustrasjonsfoto: Conrad Myrland, MIFF)
500 israelske barn kommer til legevakten hver dag. Regjeringen bestemte søndag å utarbeide en plan for å øke sikkerheten for barn og få ned antallet dødelige og invalidiserende ulykker med 35 prosent innen 2020.

Planforslaget kom fra helsedepartementet. Helsedepartementet gjorde sine anbefalinger på grunnlag av informasjon fra Beterem, det nasjonale senteret for barnesikkerhet og helse i Israel. De rapporterer at 500 israelske barn kommer til sykehusenes legevakt hver dag. 24000 barn innlegges på sykehus hvert år og nesten 150 dør i løpet av et år. Årsaken til innleggelsene og dødsfallene inkluderer trafikkulykker, forgiftning, fall- og drukningsulykker og andre ulykker som kan unngås.

 

Vårt ansvar å forebygge

– Våre barn er vår fremtid. Ansvaret for deres sikkerhet må være vår høyeste prioritet. Dessverre, det store flertallet av slike hendelser kunne ha vært unngått med [større] årvåkenhet og forsiktighet. Vi, som foreldre, samfunn og stat, må forebygge risiko mot liv, sier visehelseminister Ya’akov Litzman til Jerusalem Post.

 

Omfattende planleggingsarbeide på vei

Regjeringen bestemte seg for å gjøre en vurdering av den nåværende situasjonen og lage en flerårsplan for barnesikkerhet. Planen skal bli lagt frem for regjeringen innen et år.

Store deler av israelsk samfunn kommer til å bli rådspurt i forbindelse med planleggingsarbeidet. Helsedepartementets generalsekretær Ronni Gamzu kommer til å lede en gruppe sammensatt av representanter fra en rekke departementer, blant annet finans, forsvar, utdanning, innenriks, velferd, industri og transport. Andre departement og statsinstitusjoner kommer til å bli inkludert når det skulle trenges. Man regner med at for eksempel politi og veisikkerhetsadministrasjonen kommer til å være blant disse.

Dette første stadiet vil ha et budsjett på 1,9 millioner shekel (1,9 millioner kroner.) Beterem kommer til å være involvert som rådgiver i hele prosessen.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart