Ingen Oscar på israelske “Fotnote”

For fjerde gang på fem år var en israelsk film nominert til beste utenlandske film, men en iransk film stakk av med prisen.

Fra en scene i Hearat Shulayim. (foto: footnotemovie.com)
Fra en scene i Hearat Shulayim. (foto: footnotemovie.com)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Regjeringen i Teheran kalte det for en “seier over zionistene”, da den iranske regissøren Asghar Farhadi vant kategorien for beste utenlandske film med sin “Nader og Simin – et brudd” under Oscar-utdelingen natt til mandag. I samme kategori var den israelske filmen “Hearat Shulayim” (Fotnote) nominert, den fjerde israelske filmen som har fått en slik ære de siste fem årene.

“Fotnote” har foreløpig 7.0 stjerner på den populære amerikanske filmdatabasesiden Internet Movie Database (IMDb). Hovedrollene er besatt av Shlomo Bar-AbaLior Ashkenazi og Aliza Rosen. Den er regissert og manus er skrevet av Joseph Cedar, som internasjonalt er kjent for å ha regissert anerkjente filmer som Beaufort (2007). I sin tid ble også den nominert til Oscar for beste utenlandske film.

Kjøp Beaufort på Midtøsten-torget!

Dramafilmen handler om far og sønn Eliezer og Uriel Shkolnik, som begge studerer Talmud og rivaliserer seg i mellom. Når Eliezer får vite at han skal bli anerkjent for sitt arbeid, blir forholdet mellom dem ytterligere komplisert.

Andre filmer som i år var nominert i samme kategori var polske “I mørket”, spanske “Under huden” og det finsk, tysk, franske prosjektet “Le Havre”.

Se filmtrailer av Fotnote.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gB8C24M1fx8[/youtube]

Forrige artikkelBrutalt gjengoverfall mot to jødiske tenåringer i Haifa
Neste artikkelMusikkvideo på PA TV forherliger vold og martyriet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -