Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Gjorde aliya som 17-åring, reiser tilbake til Etiopia som ambassadør

Belaynesh Zevadia.
Belaynesh Zevadia.
Belaynesh Zevadia er ny israelsk ambassadør til Etiopia. Zevadia kom til Israel som tenåring, nettopp fra Etiopia. Hun er suksesshistorien som viser israelsk samfunn på sitt beste.

Utenriksminister Avigdor Lieberman utnevnte Belaynesh Zevadia som Israels ambassadør til Etiopia tirsdag. Det er første gang en person fra det etiopiske immigrantmiljøet i Israel blir utnvent til ambassadør i landet som forfedrene bodde i gjennom flere tusen år.

 

Første etiopiskfødte aspirant

Zevadia var i sin tid også den første etiopiskfødte deltakeren ved det israelske utenriksdepartementets aspirantkurs. Hun har tidligere vært utplassert i Illinois og Texas. Zevadia har en mastergrad i afrikanske studier og internasjonale relasjoner.

Lieberman kommenterte at Zevadias forfremmelse sendte «en melding om anti-diskriminering».

– En slik utnevnelse har en spesiell betydning, spesielt på et tidspunkt når israelsk samfunn kjemper mot rasisme rettet mot det etiopiske miljøet, skriver Yedioth Aharonoth.

 

Fortsatt lang vei å gå for etiopiskfødte immigranter i Israel

Integrering av immigranter fra Etiopia har den siste tiden vært et betent tema i israelsk samfunn, etter at det ble oppdaget at en rekke boligeiere i Kiryat Gat ikke ville leie ut boliger til personer som kom fra Etiopia.

Sist år var en barneskole i Petach Tikva i søkelyset, etter at det ble klart at det kun var én eneste elev ved skolen som ikke hadde etiopisk bakgrunn. Familier til elever ved skolen kalte skolen for «en etiopisk ghetto» og forlangte at kommunen oppfylte løftet de hadde gitt om å gi barna mulighet til å gå på andre skoler i byen også, slik at de lettere kunne bli integrert inn i israelsk samfunn.

 

Immigrerte som tenåring, kommer tilbake som ambassadør

Zevadi, som gjorde aliya (flyttet til Israel) da hun var 17 år gammel, sier til Yedioth Aharonoth at hun er veldig stolt over utnevnelsen:

– Jeg har ikke ord som kan beskrive hvor begeistret og stolt jeg er av å være den første representanten [fra det etiopiske miljøet] til å bli en ambassadør, sier hun.

Zevadi ser seg selv som et eksempel på at integrering inn i det israelske samfunnet er mulig. Hun er selv suksesshistorien som beviser at det kan gå:

– Jeg immigrerte fra Etiopia som tenåring, og nå kommer jeg tilbake som ambassadør. Det er en stor ære for meg og familien min, og jeg ønsker å takke utenriksministeren og de ansatte i departementet for deres tillit til meg. Det er bevis på at Israel gir en sjanse til alle, selv de som har gjort aliya, konkluderte Zevadi.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart