Tre centimeter snø skaper kaos i Jerusalem

Det er kraftig uvær over hele Israel, med vinder som raser i over 100 km/t. I Jerusalem skaper vind og snøfall kaos.

Snøfall i Jerusalem desember 2007. (Foto: Jonathan Klinger, flickr.com)
Snøfall i Jerusalem desember 2007. (Foto: Jonathan Klinger, flickr.com)

De få gangene det faller snø i Jerusalem får det ofte store konsekvenser. Skoler stenges og folk kommer seg ikke på jobb eller studier.

Natt til fredag falt det minst tre centimeter med snø i den israelske hovedstaden. For første gang på fire år er områder av byen helt hvite. Også på Golan og området rundt Safad har det falt snø i dag.

Det er ventet at dagen i dag blir den kaldeste i år. Kulden har rammet hele landet, og den kjølige opplevelsen forsterkes av sterk vind. Enkelte steder skal vinden være så kraftig at den har beveget seg 100 kilometer i timen, skriver Ha’aretz.

I Tel Aviv ble King George Street blokkert da et stort tre ble veltet av vinden. Treet rev med seg en rekke strømkabler og sørget for at trafikklysene ikke virket i et større område av. Middelhavet ble også merket av vinden. Enkelte steder var bølgene så høye som ni meter.

Vannstanden i Genesaretsjøen har de siste to dagene økt med tre sårt trenge centimeter som en følge av uværet.

Forrige artikkelHandel mellom Storbritannia og Israel opp 34 prosent
Neste artikkelIsrael eksporterer vannteknologi for 1,5 milliarder til Kina
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no