“Mossad-aksjon” mot Hamas-mann i Dubai blir film

Alle rollene i filmen “Kidon” skal være fiktive, bortsett fra Hamas-mannen Mahmoud al-Mabouh.

Bar Rafaeli har en rolle i filmen. (Foto: Miguel Angel)
Bar Rafaeli har en rolle i filmen. (Foto: Miguel Angel)

Aksjonen som tok livet av Hamas-skikkelsen Mahmoud al-Mabhouh i Dubai i 2010, var etterretning av den klassiske typen. Falske pass, falske navn, “honningfelle“, overvåkning og avlytting. Med andre ord alle ingrediensene for en god actionfilm.

Nå blir den angivelige Mossad-aksjonen nettopp det. I en felles fransk-israelsk produksjon vil hendelsen ligge i bunnen som inspirasjon til en ny tolkning av historien. Navnet er “Kidon”, eller spyd på norsk.

– Filmen er ingen dokumentar og er heller ikke en historisk film. Det er min forståelse av historien om al-Mabhouh, sier den fransk-israelske regissøren Emmanuel Nakash.

I Nakash’ historie er det en småkriminell bande som bestemmer seg for å myrde Hamas-lederen, mens de forsøker å legge skylden på nettopp Mossad. Som honningfellen Einav Schwartz spiller den israelske supermodellen Bar Rafaeli.

Det er foreløpig ikke klart når filmen vil komme på kinoer, eller om den kommer til Norge.

Forrige artikkel– Politisk mesterstykke av Netanyahu
Neste artikkelForståelse for døde og levende jøder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no