“Mossad-aksjon” mot Hamas-mann i Dubai blir film

Bar Rafaeli har en rolle i filmen. (Foto: Miguel Angel)
Bar Rafaeli har en rolle i filmen. (Foto: Miguel Angel)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Aksjonen som tok livet av Hamas-skikkelsen Mahmoud al-Mabhouh i Dubai i 2010, var etterretning av den klassiske typen. Falske pass, falske navn, “honningfelle“, overvåkning og avlytting. Med andre ord alle ingrediensene for en god actionfilm.

Nå blir den angivelige Mossad-aksjonen nettopp det. I en felles fransk-israelsk produksjon vil hendelsen ligge i bunnen som inspirasjon til en ny tolkning av historien. Navnet er “Kidon”, eller spyd på norsk.

– Filmen er ingen dokumentar og er heller ikke en historisk film. Det er min forståelse av historien om al-Mabhouh, sier den fransk-israelske regissøren Emmanuel Nakash.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Nakash’ historie er det en småkriminell bande som bestemmer seg for å myrde Hamas-lederen, mens de forsøker å legge skylden på nettopp Mossad. Som honningfellen Einav Schwartz spiller den israelske supermodellen Bar Rafaeli.

Det er foreløpig ikke klart når filmen vil komme på kinoer, eller om den kommer til Norge.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag