Israel på 19. plass i høyere utdanning

USA er i følge en fersk undersøkelse best i verden på høyere utdanning. Norge og Israel havner på 7. plass og 19. plass.

Universitetet i Tel Aviv. (Foto: flickr.com)
Universitetet i Tel Aviv. (Foto: flickr.com)

En organisasjon ved navn Universitas 21, et internasjonalt nettverk for universiteter, har kommet fram til en ny metode for å rangere land etter høyere utdanning. I stedet for at ett og ett universitet vurderes selvstendig, tar de for seg land for land, skriver Ha’aretz.

Fire kategorier
48 land har forskere ved Melbourne Institute of Applied Economics and Social Research vurdert etter fire kategorier, som igjen inneholder til sammen 20 underkategorier.

– Ressurser (investeringer fra statlig og privat sektor i høyere utdanning)
– Produksjon (forskning, samt utvikling av et utdannet arbeidsstokk som kan møte markedets behov)
– Kommunikasjon (internasjonalt samarbeid)
– Miljø (statlig politikk og statlige reguleringer, mangfold og muligheter)

Norge nummer 7, Israel nummer 19
I et av kriteriene, som handlet om prosentandelen med høyere utdannelse i arbeidsstokken, kom Israel på tredjeplass bak Russland og Canada. Totalt sett endte Israel på en 19. plass.

Best ut av alle land kom ikke uventet USA, tett fulgt av våre naboer Sverige og deretter Canada, Finland, Danmark og Sveits. På sjuendeplass finner vi Norge.

Forrige artikkel– Palestinakomiteens aksjon ble “liten og mislykket”
Neste artikkelSender jagerfly til fellesøvelse i USA
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no