Israel på 19. plass i høyere utdanning

Universitetet i Tel Aviv. (Foto: flickr.com)
Universitetet i Tel Aviv. (Foto: flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En organisasjon ved navn Universitas 21, et internasjonalt nettverk for universiteter, har kommet fram til en ny metode for å rangere land etter høyere utdanning. I stedet for at ett og ett universitet vurderes selvstendig, tar de for seg land for land, skriver Ha’aretz.

Fire kategorier
48 land har forskere ved Melbourne Institute of Applied Economics and Social Research vurdert etter fire kategorier, som igjen inneholder til sammen 20 underkategorier.

– Ressurser (investeringer fra statlig og privat sektor i høyere utdanning)
– Produksjon (forskning, samt utvikling av et utdannet arbeidsstokk som kan møte markedets behov)
– Kommunikasjon (internasjonalt samarbeid)
– Miljø (statlig politikk og statlige reguleringer, mangfold og muligheter)

Norge nummer 7, Israel nummer 19
I et av kriteriene, som handlet om prosentandelen med høyere utdannelse i arbeidsstokken, kom Israel på tredjeplass bak Russland og Canada. Totalt sett endte Israel på en 19. plass.

Best ut av alle land kom ikke uventet USA, tett fulgt av våre naboer Sverige og deretter Canada, Finland, Danmark og Sveits. På sjuendeplass finner vi Norge.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag