Israel på 19. plass i høyere utdanning

USA er i følge en fersk undersøkelse best i verden på høyere utdanning. Norge og Israel havner på 7. plass og 19. plass.
Universitetet i Tel Aviv. (Foto: flickr.com)
Universitetet i Tel Aviv. (Foto: flickr.com)

En organisasjon ved navn Universitas 21, et internasjonalt nettverk for universiteter, har kommet fram til en ny metode for å rangere land etter høyere utdanning. I stedet for at ett og ett universitet vurderes selvstendig, tar de for seg land for land, skriver Ha’aretz.

Fire kategorier
48 land har forskere ved Melbourne Institute of Applied Economics and Social Research vurdert etter fire kategorier, som igjen inneholder til sammen 20 underkategorier.

– Ressurser (investeringer fra statlig og privat sektor i høyere utdanning)
– Produksjon (forskning, samt utvikling av et utdannet arbeidsstokk som kan møte markedets behov)
– Kommunikasjon (internasjonalt samarbeid)
– Miljø (statlig politikk og statlige reguleringer, mangfold og muligheter)

Norge nummer 7, Israel nummer 19
I et av kriteriene, som handlet om prosentandelen med høyere utdannelse i arbeidsstokken, kom Israel på tredjeplass bak Russland og Canada. Totalt sett endte Israel på en 19. plass.

Best ut av alle land kom ikke uventet USA, tett fulgt av våre naboer Sverige og deretter Canada, Finland, Danmark og Sveits. På sjuendeplass finner vi Norge.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise