Sykehus refses for behandlings-nei til afrikanere

Sourasky medisinske senter i Tel Aviv får apartheidanklager rettet mot seg, grunnet et vedtak om å begrense behandlingstilgangen til afrikanske flyktninger.
Sourasky medisinske senter i Tel Aviv. (Foto: Alex Jilitsky)
Sourasky medisinske senter i Tel Aviv. (Foto: Alex Jilitsky)

Sykehuset frykter at behandling av de ulovlige innvandrerne kan gjøre at tilbudet til andre pasienter blir dårligere. En rekke av de afrikanske pasientene bærer også med seg farlige smittbare sykdommer, som tuberkulose. Leger over hele landet og helsedepartementet har fordømt beslutningen. Legene som arbeider ved det medisinske senteret kaller avgjørelsen til sitt eget styre for «pasientbehandlingsapartheid». Årsaken til den sterke ordbruken er at sykehusledelsen ønsket å dele inn fødestuen i to, en for israelske kvinner og en for afrikanske kvinner. Slik håpet de å skåne israelere for farlige sykdommer.

– Kvalmende
– Denne beslutningen er helt fryktelig. Vi er alle fryktelig sinte og flaue over dette. Det motsier alle de fundamentale prinsippene innenfor medisinen. Vi behandler hver pasient på samme måte, uavhengig av deres religion eller hudfarge. Å isolere friske kvinner på en liten fødestue som likner en ghetto er inhumant, sier en kvinnelig lege ved Sourasky.

– Vi kan ikke isolere afrikanske kvinner som vi vet ikke bærer på infeksjonssykdommer i egne fødestuer på bakgrunn av deres hudfarge. Tanken på å sende hvite kvinner på en side og svarte kvinner på den andre er rett og slett kvalmende, fortsetter en av hennes kolleger.

– Vi har gått gjennom Holocaust
Helsedepartementet støtter legene ved Souransky, i sin oppgitthet over avgjørelsen ledelsen har tatt.

– Et sykehus i Israel, et land som gjennomgikk Holocaust, kan ikke bruke diskriminerende politikk mot immigranter på bakgrunn av deres hudfarge, sier helsedepartementet i en pressemelding.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise