Sykehus refses for behandlings-nei til afrikanere

Sourasky medisinske senter i Tel Aviv. (Foto: Alex Jilitsky)
Sourasky medisinske senter i Tel Aviv. (Foto: Alex Jilitsky)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Sykehuset frykter at behandling av de ulovlige innvandrerne kan gjøre at tilbudet til andre pasienter blir dårligere. En rekke av de afrikanske pasientene bærer også med seg farlige smittbare sykdommer, som tuberkulose. Leger over hele landet og helsedepartementet har fordømt beslutningen. Legene som arbeider ved det medisinske senteret kaller avgjørelsen til sitt eget styre for “pasientbehandlingsapartheid”. Årsaken til den sterke ordbruken er at sykehusledelsen ønsket å dele inn fødestuen i to, en for israelske kvinner og en for afrikanske kvinner. Slik håpet de å skåne israelere for farlige sykdommer.

– Kvalmende
– Denne beslutningen er helt fryktelig. Vi er alle fryktelig sinte og flaue over dette. Det motsier alle de fundamentale prinsippene innenfor medisinen. Vi behandler hver pasient på samme måte, uavhengig av deres religion eller hudfarge. Å isolere friske kvinner på en liten fødestue som likner en ghetto er inhumant, sier en kvinnelig lege ved Sourasky.

– Vi kan ikke isolere afrikanske kvinner som vi vet ikke bærer på infeksjonssykdommer i egne fødestuer på bakgrunn av deres hudfarge. Tanken på å sende hvite kvinner på en side og svarte kvinner på den andre er rett og slett kvalmende, fortsetter en av hennes kolleger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har gått gjennom Holocaust
Helsedepartementet støtter legene ved Souransky, i sin oppgitthet over avgjørelsen ledelsen har tatt.

– Et sykehus i Israel, et land som gjennomgikk Holocaust, kan ikke bruke diskriminerende politikk mot immigranter på bakgrunn av deres hudfarge, sier helsedepartementet i en pressemelding.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag