Sann kjærlighet på en sabbat

En ung religiøs israeler spaserte over 30 kilometer under sabbaten i forrige uke, til dels gjennom arabiske områder, fordi han ikke kunne vente én dag med å fri til sin kjære.

Nygift jødisk ektepar. (Illustrasjon: Claire Morgan)
Nygift jødisk ektepar. (Illustrasjon: Claire Morgan)

Den israelske mannen er bosatt i Jerusalem og vandret nordvestover til bosetningen Ofra, hvor hans kjæreste bor. Han begynte reisen fredag kveld med en flaske vann, en ekstra skjorte og sin forlovelsesring, opplyser Yedioth Aharonoth.

– Jeg ønsket å finne en måte å uttrykke min kjærlighet på, ikke bare til min forlovede, men til landet Israel, forklarer vedkommende.

Hans mor skal ha sittet for seg selv og lest Toraen mens sønnen var ute og gikk, for å sikre at han kom trygt fram. Da den forelskede unge mannen ankom Ofra i morgentimene lørdag, viste det seg at hans kjære fortsatt lå og sov. Dermed løp han innom den lokale synagogen for å be morgenbønnen. Klokken 09:00 hadde han skiftet skjorte og ringte på døren hjemme der hans utkårede bor. Hun forteller:

– Min mor åpnet døren til soverommet helt stum. Hun våknet meg opp og forlot rommet. Da kom han plutselig inn med ringen i hånden. Jeg sa ja der og da, selvfølgelig, forklarer kvinnen.

Forrige artikkel– Trodde Oslo-avtalen ville føre til fred
Neste artikkelConrad Myrland i MIFF Stavanger: Krigen mellom Iran og Israel i historisk perspektiv
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no