Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ny rakettsikker skole for ungdom i Sderot

Alon Shuster, ordfører i Sha'ar Hanegev kommune, gleder seg over den nye sikre skolen. Den er et strategisk svar på rakettangrepene, sier han til nyhetsbyrået AP. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Alon Shuster, ordfører i Sha'ar Hanegev kommune, gleder seg over den nye sikre skolen. Den er et strategisk svar på rakettangrepene, sier han til nyhetsbyrået AP. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Før måtte elevene løpe ut av klasserommet og ned i bomberommet da alarmen gikk. Nå har de ordre om å holde seg i ro i det rakettsikre klasserommet når nye raketter kommer fra Gaza.

Stadig flere av skolene i nærområdet til Gaza-stripen blir rakettsikret. Mandag ble en ny ungdomsskole åpnet i Sderot, melder nyhetsbyrået AP og Times of Israel. Den nye bygningen, med betongvegger, forsterkede vinduer og spesialtilpasset arkitektur for å motstå raketter, har kostet 160 millioner kroner.

Instrukser på veggene til ungdomsskolen minner de 1200 elevene på ny stående ordre: Hvis rakettalarmen går, bli sittende!

 

Kan endelig slappe av
«Du kan endelig undervise uten stadig å bekymre deg for hva du skal gjøre når det er et rakettangrep,» sier Zohar Nir-Levi, rektor på skolen. «Nå kan vi konsentrere oss om undervisningen. Det pleide å være slik at før man rakk å si hallo om morgenen måtte man fortelle folk hvor de skulle løpe.»

Etter at raketter fra Gaza begynte å regne ned over Sderot i 2001, har livet til beboerne ofte vært uutholdelig. I den lille byen er åtte mennesker blitt drept og hundrevis såret. Et stort antall er blitt traumatisert, og ressurssterke innbyggere har flyttet permanent eller periodevis fra byen.
I de verste angrepsperiodene er skoler i området blitt stengt, fordi foreldre har fryktet for sikkerheten til barna sine. En gang traff en rakett fra Gaza en tom skole i området, noe som utløste krav om bedre beskyttelse.

 

Færre rakettangrep
Antall rakettangrep er redusert betydelig etter at Israel gjennomførte en tre uker lang offensiv mot militante grupper på Gaza-stripen ved årsskiftet 2008/2009. Siden da har Hamas for det meste avstått fra å skyte raketter mot Israel, mens andre væpnede grupper på Gaza fortsetter å gjennomføre angrep. Det israelske forsvaret opplyser at 440 raketter er avfyrt mot Israel hittil i år.

I løpet av de siste årene har myndighetene også forsterket andre skoler i byen med betong og sikrere takkonstruksjoner, men ifølge tjenestemenn tar den nye rakettsikre skolen beskyttelse til et nytt nivå.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart