Ny rakettsikker skole for ungdom i Sderot

Før måtte elevene løpe ut av klasserommet og ned i bomberommet da alarmen gikk. Nå har de ordre om å holde seg i ro i det rakettsikre klasserommet når nye raketter kommer fra Gaza.
Alon Shuster, ordfører i Sha'ar Hanegev kommune, gleder seg over den nye sikre skolen. Den er et strategisk svar på rakettangrepene, sier han til nyhetsbyrået AP. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Alon Shuster, ordfører i Sha'ar Hanegev kommune, gleder seg over den nye sikre skolen. Den er et strategisk svar på rakettangrepene, sier han til nyhetsbyrået AP. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Stadig flere av skolene i nærområdet til Gaza-stripen blir rakettsikret. Mandag ble en ny ungdomsskole åpnet i Sderot, melder nyhetsbyrået AP og Times of Israel. Den nye bygningen, med betongvegger, forsterkede vinduer og spesialtilpasset arkitektur for å motstå raketter, har kostet 160 millioner kroner.

Instrukser på veggene til ungdomsskolen minner de 1200 elevene på ny stående ordre: Hvis rakettalarmen går, bli sittende!

 

Kan endelig slappe av
“Du kan endelig undervise uten stadig å bekymre deg for hva du skal gjøre når det er et rakettangrep,” sier Zohar Nir-Levi, rektor på skolen. “Nå kan vi konsentrere oss om undervisningen. Det pleide å være slik at før man rakk å si hallo om morgenen måtte man fortelle folk hvor de skulle løpe.”

Etter at raketter fra Gaza begynte å regne ned over Sderot i 2001, har livet til beboerne ofte vært uutholdelig. I den lille byen er åtte mennesker blitt drept og hundrevis såret. Et stort antall er blitt traumatisert, og ressurssterke innbyggere har flyttet permanent eller periodevis fra byen.
I de verste angrepsperiodene er skoler i området blitt stengt, fordi foreldre har fryktet for sikkerheten til barna sine. En gang traff en rakett fra Gaza en tom skole i området, noe som utløste krav om bedre beskyttelse.

 

Færre rakettangrep
Antall rakettangrep er redusert betydelig etter at Israel gjennomførte en tre uker lang offensiv mot militante grupper på Gaza-stripen ved årsskiftet 2008/2009. Siden da har Hamas for det meste avstått fra å skyte raketter mot Israel, mens andre væpnede grupper på Gaza fortsetter å gjennomføre angrep. Det israelske forsvaret opplyser at 440 raketter er avfyrt mot Israel hittil i år.

I løpet av de siste årene har myndighetene også forsterket andre skoler i byen med betong og sikrere takkonstruksjoner, men ifølge tjenestemenn tar den nye rakettsikre skolen beskyttelse til et nytt nivå.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise