Ny rakettsikker skole for ungdom i Sderot

Alon Shuster, ordfører i Sha'ar Hanegev kommune, gleder seg over den nye sikre skolen. Den er et strategisk svar på rakettangrepene, sier han til nyhetsbyrået AP. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Alon Shuster, ordfører i Sha'ar Hanegev kommune, gleder seg over den nye sikre skolen. Den er et strategisk svar på rakettangrepene, sier han til nyhetsbyrået AP. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Stadig flere av skolene i nærområdet til Gaza-stripen blir rakettsikret. Mandag ble en ny ungdomsskole åpnet i Sderot, melder nyhetsbyrået AP og Times of Israel. Den nye bygningen, med betongvegger, forsterkede vinduer og spesialtilpasset arkitektur for å motstå raketter, har kostet 160 millioner kroner.

Instrukser på veggene til ungdomsskolen minner de 1200 elevene på ny stående ordre: Hvis rakettalarmen går, bli sittende!

 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan endelig slappe av
“Du kan endelig undervise uten stadig å bekymre deg for hva du skal gjøre når det er et rakettangrep,” sier Zohar Nir-Levi, rektor på skolen. “Nå kan vi konsentrere oss om undervisningen. Det pleide å være slik at før man rakk å si hallo om morgenen måtte man fortelle folk hvor de skulle løpe.”

Etter at raketter fra Gaza begynte å regne ned over Sderot i 2001, har livet til beboerne ofte vært uutholdelig. I den lille byen er åtte mennesker blitt drept og hundrevis såret. Et stort antall er blitt traumatisert, og ressurssterke innbyggere har flyttet permanent eller periodevis fra byen.
I de verste angrepsperiodene er skoler i området blitt stengt, fordi foreldre har fryktet for sikkerheten til barna sine. En gang traff en rakett fra Gaza en tom skole i området, noe som utløste krav om bedre beskyttelse.

 

Færre rakettangrep
Antall rakettangrep er redusert betydelig etter at Israel gjennomførte en tre uker lang offensiv mot militante grupper på Gaza-stripen ved årsskiftet 2008/2009. Siden da har Hamas for det meste avstått fra å skyte raketter mot Israel, mens andre væpnede grupper på Gaza fortsetter å gjennomføre angrep. Det israelske forsvaret opplyser at 440 raketter er avfyrt mot Israel hittil i år.

I løpet av de siste årene har myndighetene også forsterket andre skoler i byen med betong og sikrere takkonstruksjoner, men ifølge tjenestemenn tar den nye rakettsikre skolen beskyttelse til et nytt nivå.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag