Israel slår Norge på høyere utdanning

Illustrasjon: Cemin News
Illustrasjon: Cemin News

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det er kun Canada som kommer bedre ut enn Israel på OECDs årlige liste over medlemslandenes utdanningsnivå. 51 prosent av Canadas voksne befolkning har utdannelse fra høyskole eller universitet, som eneste land i verden der over halvparten av befolkningen har høyere utdanning.

Like bak følger lille Israel, som blant OECD-nasjonene har et av de mest utrivelige nabolagene, hvor en andel på 46 prosent av befolkningen har høyere utdannelse. Bak dem ligger Japan på 45 prosent. De israelske tallene stiller Norge, som har gratis høyere utdanning, i et dårlig lys. Kun 28 prosent av den norske befolkningen tar høyere utdanning.

Og mens kun 69 prosent av norske ungdommer fullfører videregående skole, er de tilsvarende tallene fra Israel hele 98 prosent, ifølge OECD.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag