8 av 10 sagt opp i Ma’ariv

Ma’ariv, som en gang var en av de største avisene i Israel, går ned fra 2.000 til 350 ansatte.

Foto: Skjermdump fra Times of Israel
Foto: Skjermdump fra Times of Israel

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Torsdag ble den israelske avisen solgt til mediemogul Shlomo Ben Zvi, på tross av at alle avisens ansatte gikk ut i streik onsdag. Distriktsdomstolen i Tel Aviv konkluderte med at streiken var ulovlig og at salget av avisen var berettiget.

Ben Zvi har sagt opp 1650 Ma’ariv-ansatte, melder Times of Israel. Av de 350 som har fått beskjed om at de beholder jobben, vil alle som tjener mer enn 30.000 kroner i måneden måtte godta lønnskutt.

Israelsk presse er, i likhet med avisbransjen i de fleste andre vestlige land, i økonomiske vanskeligheter grunnet sviktende opplagstall. Men i tillegg har introduksjonen av gratisavisen Israel Hayom, eid av den amerikansk-jødiske milliardæren Sheldon Adelson, ført til en økonomisk krise for konkurrerende aviser som tar seg betalt fra abonnenter eller i løssalg.

Forrige artikkelNå har Scientologi-kirken kommet til Israel
Neste artikkelBruker FN-sporet som pressmiddel mot Det hvite hus
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no