Nå har Scientologi-kirken kommet til Israel

Sciontologi-kirken har åpnet et nytt senter i Tel Aviv. - Dette viser at Tel Aviv er en av de mest pluralistiske byene i Midtøsten, sier en talsmann for ordføreren.
Scientologi-kirkens hovedkvarter i Tel Aviv. (Foto: Scientology Media)
Scientologi-kirkens hovedkvarter i Tel Aviv. (Foto: Scientology Media)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

I Norge har det vært en rekke oppslag som har satt scientologene i et dårlig lys. Blant annet tidligere stortingsrepresentant for SV, Olav Gunnar Ballo, hevder hans datter Kaja tok selvmord som følge av personlighetstester hun tok hos Scientologi-kirken. De blir også regelrett beskyldt for å “hjernevaske” sine medlemmer verden over.

I bydelen Jaffa i Tel Aviv har kirkesamfunnet åpnet et nytt hovedkvarter, uten at deres dårlige rykte har ført til noen komplikasjoner foreløpig.

– Som enhver ny religion er folk fulle av fordommer og tvil. Men vi bruker simpelthen logikk for å finne ut av livet selv og blir bedt om å stille spørsmål ved og debattere alt, forklarer talsmann for senteret, Sefi Fischler.

Ordførerens kontor i Tel Aviv mener kirkesamfunnets beslutning om å opprette senteret, er et vitnesbyrd om den religiøse toleransen i Israel.

– Bare innenfor noen få kvartaler finner du mange synagoger, flere moskeer og kirker – 4.000 år med abrahamittisk-monoteistiske religioner som uttrykker seg selv. Scientologi-senteret viser simpelthen at Tel Aviv er en av de mest pluralistiske byene i Midtøsten, sier talsmann Eytan Schwartz.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise