Nå har Scientologi-kirken kommet til Israel

Sciontologi-kirken har åpnet et nytt senter i Tel Aviv. – Dette viser at Tel Aviv er en av de mest pluralistiske byene i Midtøsten, sier en talsmann for ordføreren.

Scientologi-kirkens hovedkvarter i Tel Aviv. (Foto: Scientology Media)
Scientologi-kirkens hovedkvarter i Tel Aviv. (Foto: Scientology Media)

I Norge har det vært en rekke oppslag som har satt scientologene i et dårlig lys. Blant annet tidligere stortingsrepresentant for SV, Olav Gunnar Ballo, hevder hans datter Kaja tok selvmord som følge av personlighetstester hun tok hos Scientologi-kirken. De blir også regelrett beskyldt for å “hjernevaske” sine medlemmer verden over.

I bydelen Jaffa i Tel Aviv har kirkesamfunnet åpnet et nytt hovedkvarter, uten at deres dårlige rykte har ført til noen komplikasjoner foreløpig.

– Som enhver ny religion er folk fulle av fordommer og tvil. Men vi bruker simpelthen logikk for å finne ut av livet selv og blir bedt om å stille spørsmål ved og debattere alt, forklarer talsmann for senteret, Sefi Fischler.

Ordførerens kontor i Tel Aviv mener kirkesamfunnets beslutning om å opprette senteret, er et vitnesbyrd om den religiøse toleransen i Israel.

– Bare innenfor noen få kvartaler finner du mange synagoger, flere moskeer og kirker – 4.000 år med abrahamittisk-monoteistiske religioner som uttrykker seg selv. Scientologi-senteret viser simpelthen at Tel Aviv er en av de mest pluralistiske byene i Midtøsten, sier talsmann Eytan Schwartz.

Forrige artikkelFond for Holocaust-overlevende er tom for penger
Neste artikkel8 av 10 sagt opp i Ma’ariv
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no