Bedre å bli født i Israel enn i Frankrike og England

I en undersøkelse gjennomført av The Economist viser det seg at det vil være bedre å bli født i Israel i 2013, enn i en rekke andre vestlige land.

Illustrasjon: Kim Unertl
Illustrasjon: Kim Unertl

Undersøkelsen tar utgangspunkt i økonomiske prognoser fram til år 2030, som er da barn født i 2013 vil ha blitt voksne. Totalt har 11 ulike kriterier blitt vurdert på en skala fra 1 til 10.

Sveits topper listen med et snitt på 8,22. Like etter følger Norge, Sverige, Danmark, Singapore, New Zealand og Nederland. Sistnevnte er faktisk det eneste landet fra Euro-sonen som er plassert blant topp 10, på grunn av den økonomiske krisen som rammer Europa for øyeblikket. USA og Tyskland kom på delt 16. plass.

Ifølge The Economist er Israel verdens 20. beste land å bli født i neste år. Sør-Korea ligger plassert rett foran Midtøsten-landet, mens Italia ligger like bak. Israel slår også store vestlige nasjoner som Japan (25), Frankrike (26) og England (27).

Forrige artikkel– FN-resolusjon er et hinder for fred
Neste artikkel– Dagens store ord vil snart bli borte
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no