Lieberman går av

Presset mot Israels utenriksminister Avigdor Lieberman ble for stort. Nå har han trukket seg fra regjeringen, men blir stittende som partileder for Israel Beiteinu.

Utenriksminister Avigdor Lieberman har trukket seg. (Foto: flickr.com)
Utenriksminister Avigdor Lieberman har trukket seg. (Foto: flickr.com)

Avgangen skjer 24 timer etter at Avigdor Lieberman ble tiltalt for tillitsbrudd av riksadvokat Yehuda Weinstein. Hans advokater mener han kommer til å vinne saken og derfor ikke burde gå av, men han har valgt å tre av for å konsentrere seg om å få avsluttet rettssaken før valget i januar, i hvert fall innen ny regjering trer sammen.

– Selv om jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt, etter årevis med juridiske prosesser, etterforskninger og telefonavlyttinger, ønsker jeg å gå av så jeg kan få lagt bak meg hele denne saken, forklarer han i en pressemelding.

– Jeg mener at Israels innbyggere har rett til å gå til valgurnene etter at hele denne saken er ferdig. Det betyr at når dette er avgjort i retten, kan jeg fortsette å tjene folket og staten, som en del av et sterkt og forent lederskap, la Lieberman til.

Israel Radios juridiske analytiker Moshe Negbi mener utenriksministerens uttalelser indikerer at han ønsker å inngå forlik i denne saken. Statsminister Benjamin Netanyahu kommer etter all sannsynlighet til å fungere også som Israels utenriksminister fram til etter valget.

Forrige artikkel– Likheter mellom Tsjekkoslovakia og Israel
Neste artikkelNRK hjemme hos Naim Araidi
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no