Araberne har ikke råd til ekstra helseforsikring

Av 7,76 millioner israelerne som er medlem av de fire offentlige helseforsikringene, hadde 5,7 millioner av dem private forsikringer i tillegg i 2011.

Reklameplakat for det israelske forsikringsselskapet Clalit. (Illustrasjon: flickr.com)
Reklameplakat for det israelske forsikringsselskapet Clalit. (Illustrasjon: flickr.com)

Det tilsvarer 73 prosent av den israelske befolkningen. Disse 73 prosentene får velge sine egne operasjonsleger, får ekstra graviditetsundersøkelser, får mulighet til å innhente uavhengig legeevaluering i diagnosesaker og andre saker. Men dyre medisiner som ikke dekkes av det israelske offentlige tilbudet må fortsatt betales av egen lomme.

Blant den arabiske befolkningen er andelen som har ekstra privat forsikring svært lav, kun 40 prosent, hovedsakelig fordi mange av dem lever under den nasjonale fattigdomsgrensen og ikke har råd. Den årlige gjennomsnittlige årlige avgiften til privat helseforsikring utgjør 800-900 kroner per person.

Private “tilleggspakker” til den private helseforsikringen har blitt stadig vanligere i Israel. I dag omsetter private forsikringsselskaper årlig for 100 millioner kroner i slike “oppgraderte” helsepakker.

Forrige artikkelSvar fra “de enøyde”
Neste artikkel“Revolusjonerende” momsregler kampsak for Hatnua
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no