Nye tiltak lagt til i offentlig helseforsikring

Israelske foreldre som frykter at fosteret lider av feil, kan nå benytte seg av tidlig ultralyd uten å måtte kjøpe privat helseforsiking. (Illustrasjon: Marcos Agrelli)
Israelske foreldre som frykter at fosteret lider av feil, kan nå benytte seg av tidlig ultralyd uten å måtte kjøpe privat helseforsiking. (Illustrasjon: Marcos Agrelli)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

88 nye typer medisiner og teknologiske nyvinninger vil israelere nå kunne få dekket av staten neste år, uten å måtte ty til dyre private helseforsikringer. Rundt 300.000 nye israeleres helseplager vil nå være dekket av det offentlige, skriver Ha’aretz.

Komiteen som står ansvarlig for å bestemme hvilke tiltak som hvert år skal legges til på denne offentlige listen, sier de denne gangen har fokusert på forebyggende medisin, som vaksiner mot papyllomavirus.

Gravide kvinner som ønsker å benytte seg av tidlig ultralyd for å sjekke fosterets helsetilstand vil få tilgang til dette, mens par som planlegger barn kan teste seg for genetiske sykdommer på statens regning. Dette vil trolig hjelpe 143.000 israelere årlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag