Nye tiltak lagt til i offentlig helseforsikring

Nye helsetiltak for rundt 500 millioner kroner er inkludert i den offentlige helseforsikringen for 2013. For første gang passerer den et totalt utgiftsnivå på 10 milliarder kroner.

Israelske foreldre som frykter at fosteret lider av feil, kan nå benytte seg av tidlig ultralyd uten å måtte kjøpe privat helseforsiking. (Illustrasjon: Marcos Agrelli)
Israelske foreldre som frykter at fosteret lider av feil, kan nå benytte seg av tidlig ultralyd uten å måtte kjøpe privat helseforsiking. (Illustrasjon: Marcos Agrelli)

88 nye typer medisiner og teknologiske nyvinninger vil israelere nå kunne få dekket av staten neste år, uten å måtte ty til dyre private helseforsikringer. Rundt 300.000 nye israeleres helseplager vil nå være dekket av det offentlige, skriver Ha’aretz.

Komiteen som står ansvarlig for å bestemme hvilke tiltak som hvert år skal legges til på denne offentlige listen, sier de denne gangen har fokusert på forebyggende medisin, som vaksiner mot papyllomavirus.

Gravide kvinner som ønsker å benytte seg av tidlig ultralyd for å sjekke fosterets helsetilstand vil få tilgang til dette, mens par som planlegger barn kan teste seg for genetiske sykdommer på statens regning. Dette vil trolig hjelpe 143.000 israelere årlig.

Forrige artikkelDe giftige julehilsener
Neste artikkelTror EU vil øke presset mot Israel i 2013
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no