Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

1 av 5 «mattehoder» forsvinner utenlands

Illustrasjon: Koen Vereeken
Illustrasjon: Koen Vereeken
20 prosent av israelske professorer i matematikk flytter utenlands for å jobbe, viser en ny undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå.

Undersøkelsen fokuserer på 20-årsperioden mellom 1985 og 2005, da 360.000 israelere fullførte en akademisk utdannelse. 4,9 prosent av disse har bodd mer enn tre år i utlandet. Gjennomsnittstallet er høyest blant doktorene, der 10,5 prosent har bodd mer enn tre år utenfor Israel. 20 prosent av alle israelske doktorer i matematikk valgte å bo minimum denne perioden borte. Også blant israelske leger er tallet så høyt som 7,2 prosent.

Tallene viser at det er langt vanligere for menn enn kvinner å bo en tid i utlandet. Det er også vanligere blant nye immigranter, særlig de som kommer fra USA, enn for eksempel blant de som har bodd i Israel hele livet. Flere jøder og kristne med akademiske utdannelse reiser ut, enn muslimer og drusere.

Hvor normalt det faktisk er for israelere å flytte utenlands for kortere eller lengre perioder, vises tydelig i en annen undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå. 11 prosent av israelske velgere bor nemlig nå utenfor Israels grenser. Trolig kan det høye tallet delvis forklares med at jødiske immigranter til Israel ofte har familie og sosiale nettverk, som fortsatt bor i sine gamle hjemland.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart