Flom og snø skaper store problemer i Israel

Store flomproblemer i Sentral-Israel har gjort at IAF og marinen har blitt satt til å redde mennesker som er fanget i de voldsomme vannmassene.

Også i 2009 opplevde Israel en betydelig flom i store deler av landet. (Foto: Abid Roy)
Også i 2009 opplevde Israel en betydelig flom i store deler av landet. (Foto: Abid Roy)

Kraftig nedbør og uvær over hele Israel har skapt flom i de sentrale delene av landet i dag. Byer som Hadera, Haifa og Netanya er enkelte steder så fylt av vannmasser at israelere er blitt sperret inne.

Femten mennesker måtte flykte opp på taket av huset sitt i nærheten av Haifa, for å kunne bli reddet av en av redningsenhetene i luftforsvaret. I Netanya klarte et annet redningsmannskap å hjelpe sju mennesker som stod fanget på taket av bilen sin. Over hele kysten redder hjemmefronten israelere ved hjelp av gummibåter. Fire soldater nær Jenin på Vestbredden måtte også få assistanse.

På Vestbredden samarbeider palestinske sikkerhetsstyrker tett med IDF for å bistå den palestinske befolkningen. Titalls mennesker er berget etter å ha vært fanget i sine hjem. En skolebuss med 30 barn ombord ble fanget i flomvann og måtte få assistanse fra den israelske hæren.

Snø i høyden
Minister for hjemmefronten, Avi Dichter, har opprettet et sivilt krisesenter for å kunne ta seg av mennesker som har fått hjemmene sine ødelagt av de enorme skadene som vannmassene forårsaker.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Men det som faller som vann ved den israelske kysten, faller som snø i høyereliggende områder. I Jerusalem og på Golan-høydene ble det i dag meldt om snøfall, noe som vanligvis byr på store utfordringer i Israel. De fleste skolene i disse områdene er derfor stengt. I Nord-Israel har store elver med overflødige vannmasser gjort at Genesaretsjøens vannstand har økt med 15 centimeter på under 24 timer. Hermon-fjellet har i løpet av det samme tidsrommet fått over én meter med snø.

Det nåværende uværet er ventet å vare til torsdag, da vinden og nedbøren vil avta noe. Men fortsatt vil det falle snø og regn, samt at temperaturene vil holde seg lave. Israelere flest, som ikke selv blir direkte berørt av det pågående uværet, ser nok på de store nedbørsmengdene mest som en fordel. Friskt ferskvann er mangelvare i denne regionen.

Kilder: Times of Israel, Yedioth Aharonoth

Forrige artikkelForholdet mellom USA og Israel i Obamas andre presidentperiode [video]
Neste artikkelLivni gir seg ikke
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -