27 prosent av israelere sliter med hebraisk

Kun 49 prosent av israelerne svarer i en undersøkelse at de bruker hebraisk som morsmål. 12 prosent arabere og 26 prosent russere snakker ikke hebraisk i det hele tatt.

Hebraisk (Foto: flickr.com)
Hebraisk (Foto: flickr.com)

En ny undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå viser, som kjent, at hebraisk ikke har fullt gjennomslag i israelsk samfunnslivAndre morsmål er arabisk (18 prosent), russisk (15 prosent), jiddisk (2 prosent), fransk (2 prosent), engelsk (2 prosent) og andre språk (1,6 prosent).

Ikke overraskende står hebraisk sterkest blant israelske jøder, der 90 prosent regnes som dyktige og 70 prosent svært dyktige i å snakke språket. 60 prosent blant den arabiske befolkningen er enten dyktige eller svært dyktige i hebraisk, mens 17 prosent ikke kan lese og 12 prosent ikke kan snakke hebraisk. Blant russisktalende immigranter er tallene enda svakere. Her er 51 prosent dyktige eller svært dyktige, mens 26 prosent ikke kan snakke og 39 prosent ikke kan lese det viktigste offisielle språket i landet.

Hele 27 prosent av alle israelere over 20 år sliter med å fylle ut skjemaer eller skrive formelle brev.

Forrige artikkelRekordmange kvinner i nasjonalforsamlingen
Neste artikkelUSA håper på nye fredsforhandlinger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no