27 prosent av israelere sliter med hebraisk

Kun 49 prosent av israelerne svarer i en undersøkelse at de bruker hebraisk som morsmål. 12 prosent arabere og 26 prosent russere snakker ikke hebraisk i det hele tatt.
Hebraisk (Foto: flickr.com)
Hebraisk (Foto: flickr.com)

En ny undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå viser, som kjent, at hebraisk ikke har fullt gjennomslag i israelsk samfunnslivAndre morsmål er arabisk (18 prosent), russisk (15 prosent), jiddisk (2 prosent), fransk (2 prosent), engelsk (2 prosent) og andre språk (1,6 prosent).

Ikke overraskende står hebraisk sterkest blant israelske jøder, der 90 prosent regnes som dyktige og 70 prosent svært dyktige i å snakke språket. 60 prosent blant den arabiske befolkningen er enten dyktige eller svært dyktige i hebraisk, mens 17 prosent ikke kan lese og 12 prosent ikke kan snakke hebraisk. Blant russisktalende immigranter er tallene enda svakere. Her er 51 prosent dyktige eller svært dyktige, mens 26 prosent ikke kan snakke og 39 prosent ikke kan lese det viktigste offisielle språket i landet.

Hele 27 prosent av alle israelere over 20 år sliter med å fylle ut skjemaer eller skrive formelle brev.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise