I dag starter rettssaken mot Lieberman

Blir Avigdor Lieberman dømt i rettssaken mot ham som starter opp søndag, vil han bli tvunget til å gå av som partileder i Israel Beiteinu.

Tidligere utenriksminister Avigdor Lieberman (Foto: Saeima, flickr.com)
Tidligere utenriksminister Avigdor Lieberman (Foto: Saeima, flickr.com)

Lieberman er siktet for tillitsbrudd og moralsk uansvarlighet i det offentliges tjeneste, etter at han skal ha gitt en bekjent av seg ambassadørjobb som betaling for innsyn han fikk i en annen etterforskning mot ham.

I midten av desember gikk Israel Beiteinus leder av som utenriksminister, i håp om å få lagt rettssaken mot ham bak seg før valget. Men Lieberman lyktes ikke med å få på plass en rettssak innen den tid. Av denne, men også av andre grunner, ble samarbeidslisten med Likud skadelidende i valgkampen. De to partiene mistet 11 mandater fra forrige nasjonalforsamling.

Avtalen med statsminister Benjamin Netanyahu er at Lieberman skal overta en ministerplass i en ny regjering, straks han skulle bli frikjent i denne saken. Men de fleste israelske mediene er svært skeptisk til om det blir utfallet. Blir han dømt må han ikke bare gi opp en ministerportefølje, men også partilederjobben i Israel Beiteinu.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise