Miss Israel 2013 er etioper

Yityish Aynaw fra Netanya er den første etiopiske jøden i Israel som har vunnet Miss Israel-konkurransen. 21-åringen kom til Israel som tolvåring.

Den ferske vinneren av Miss Israel er etiopisk-jødiske Yityish Aynaw. (Foto: Rozalina Photography, Facebook)
Den ferske vinneren av Miss Israel er etiopisk-jødiske Yityish Aynaw. (Foto: Rozalina Photography, Facebook)
Yityish Aynaw (t.v.) sammen med to av sine konkurrenter. (Foto: Yosi Mania, Facebook.com)
Yityish Aynaw (t.v.) sammen med to av sine konkurrenter. (Foto: Yosi Mamia, Facebook.com)

Bare ni år etter at hun kom til Israel for første gang skal Yityish Aynaw representere sitt nye land i Miss World og Miss Universe. Israel har forøvrig vunnet begge konkurransene én gang, i henholdsvis 1998 og 1976. Yityish Aynaw har ingen modellbakgrunn fra tidligere, opplyser Times of Israel.

Ifølge den ferske vinneren ønsker hun å kjempe for “å endre holdninger til mørkhudede modeller” og bli den første etiopisk-jødiske fjernsynsverten i hjemlandet en gang i framtiden.

Yityish Aynaw (Foto: Yosi Mamia, Facebook.com)
Yityish Aynaw (Foto: Yosi Mamia, Facebook.com)

Aynaw var offiser i hæren da hun gjennomførte førstegangstjenesten. Hun skryter av hvordan hun og sine medetiopere “ble kastet inn i” det offentlige skolesystemet, slik at de “raskt lærte å svømme” og lære en ny kultur å kjenne.

Ikke bare innen skjønnhetskonkurransen har kvinner med etiopisk bakgrunn i Israel fått et gjennombrudd. Da Yesh Atid ble det nest største Knesset-partiet i valget med 19 mandater, ble Pnina Tamano-Shata første etiopiske kvinne i nasjonalforsamlingen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise