Miss Israel 2013 er etioper

Yityish Aynaw fra Netanya er den første etiopiske jøden i Israel som har vunnet Miss Israel-konkurransen. 21-åringen kom til Israel som tolvåring.

Den ferske vinneren av Miss Israel er etiopisk-jødiske Yityish Aynaw. (Foto: Rozalina Photography, Facebook)
Den ferske vinneren av Miss Israel er etiopisk-jødiske Yityish Aynaw. (Foto: Rozalina Photography, Facebook)
Yityish Aynaw (t.v.) sammen med to av sine konkurrenter. (Foto: Yosi Mania, Facebook.com)
Yityish Aynaw (t.v.) sammen med to av sine konkurrenter. (Foto: Yosi Mamia, Facebook.com)

Bare ni år etter at hun kom til Israel for første gang skal Yityish Aynaw representere sitt nye land i Miss World og Miss Universe. Israel har forøvrig vunnet begge konkurransene én gang, i henholdsvis 1998 og 1976. Yityish Aynaw har ingen modellbakgrunn fra tidligere, opplyser Times of Israel.

Ifølge den ferske vinneren ønsker hun å kjempe for “å endre holdninger til mørkhudede modeller” og bli den første etiopisk-jødiske fjernsynsverten i hjemlandet en gang i framtiden.

Yityish Aynaw (Foto: Yosi Mamia, Facebook.com)
Yityish Aynaw (Foto: Yosi Mamia, Facebook.com)

Aynaw var offiser i hæren da hun gjennomførte førstegangstjenesten. Hun skryter av hvordan hun og sine medetiopere “ble kastet inn i” det offentlige skolesystemet, slik at de “raskt lærte å svømme” og lære en ny kultur å kjenne.

Ikke bare innen skjønnhetskonkurransen har kvinner med etiopisk bakgrunn i Israel fått et gjennombrudd. Da Yesh Atid ble det nest største Knesset-partiet i valget med 19 mandater, ble Pnina Tamano-Shata første etiopiske kvinne i nasjonalforsamlingen.

Forrige artikkel– Vesten forstår ikke Midtøsten
Neste artikkelSilje Rubin gikk ikke videre til finale i Idol
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no