Moran Mazor representerer Israel i Eurovision

KDAM 2013 ble vunnet av den kvinnelige sangeren Moran Mazor, som nå skal representere Israel i de internasjonale finalene av Eurovision.

Vinneren av Kdam 2013, Moran Mazor (Foto: IBA)
Vinneren av Kdam 2013, Moran Mazor (Foto: IBA)

IBA satset hardt på å finne en god israelsk vinnerlåt i år. Med tre semifinaler og en andresjanserunde, pluss finalen, har landet hatt flere deltakere i årets nasjonale konkurranse enn Norge.

I finalerunden var det ti deltakere som kjempet om seernes gunst. Til slutt var det Moran Mazor som trakk det lengste strået med balladen Rak bishvilo (For ham). Hun skal dermed representere Israel i årets Eurovision-finaler i Malmö, melder Eurovision.tv.

Nå er ballader sjelden kost i år, blant de ulike bidragene som har kvalifisert seg til den internasjonale finalen. Det burde vanligvis være en fordel for israelerne. Men det er etter min mening så mye kritisk å gripe tak i ved Mazor sin prestasjon og låt, at det er vanskelig å se for seg at hun går videre fra semifinalen 16. mai. Stemmen hennes bærer ikke gjennom i noen som helst partier av balladen. [MIFFs journalist har vært medlem av den norske Eurovision-klubben i fem år. Red. anm.]

Israel har vunnet Eurovision tre ganger tidligere, i henholdsvis 1978, 1979 og 1998 – like mange ganger som Norge. Begge våre nasjoner skal delta i den andre av de to semifinalene i Malmö.

Se vinnerbidraget her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YXNKKkfaLFY[/youtube]

Forrige artikkelØnsker en revolusjon i muslimers forhold til Israel
Neste artikkelRegjeringen blir trolig presentert på onsdag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no