Arabere i Israel reddere enn jøder for angrep

En israelsk militærøvelse på Golan-høyden. (Illustrasjon: IDF)
En israelsk militærøvelse på Golan-høyden. (Illustrasjon: IDF)

Den årlige rapporten “Nasjonal robusthet” har nylig blitt offentliggjort. Rundt 2000 israelere er intervjuet i spørreundersøkelsen, derav 400 israelere fra den arabiske minoriteten. (Omkring 20 prosent av israelske statsborgere er arabere, så dette er en representativ mengde.)

Aldri tidligere i de 13 årene målingen har eksistert, har den jødiske befolkningen vært roligere i forhold til tanken om angrep fra en annen stat. Frykten for terror er også på et rekordlavt nivå, for denne befolkningsgruppen i Israel. Det bekrefter en trend som er sett siden 2006, forklarer Ha’aretz.

Men for deres arabiske medborgere er situasjonen ganske motsatt. “Fryktindeksen” viser at araberne i Israel blir stadig mer redd for angrep utenfra, samtidig som de generelt blir mer engstelige. For første gang er arabere mer redde for et angrep fra et fremmed land, enn det israelske jøder er.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag