Helsedepartementet vil liberalisere foreldreloven

Begge foreldrene i et homofilt forhold må bli anerkjent av lovverket som barnets legitime foreldre, mener det israelske helsedepartementet.
Homofile og lesbiske foreldre og deres barn, under en homseparade i San Francisco i 2008. (Illustrasjon: Caitlin Childs, flickr.com)
Homofile og lesbiske foreldre og deres barn, under en homseparade i San Francisco i 2008. (Illustrasjon: Caitlin Childs, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Mange israelske par, både heterofile som ikke kan få barn naturlig og homofile, reiser til utlandet for å benytte seg av surrogatmødre. Det homofile miljøet i Israel klager over et lovverk, der kun den partneren som er barnets biologiske forelder kan bli registrert som far. Siden surrogati ikke er lov, må også homofile par ordne alt utenfor landegrensene.

Men heller ikke surrogatifødsel i utlandet er legitime i Israel og opplever dermed et stort juridisk hodebry, når de tar med seg barnet hjem.

Det israelske helsedepartementet oppfatter også dette som et problem, melder Yedioth Aharonoth. Lovgivningskomiteen i departementet vedtok tirsdag en anbefaling om at begge foreldre som har benyttet seg av surrogati i utlandet, bør godkjennes som barnets legitime fedre.

Israelsk høyesterett har fra før bedt om å få gjennomgå lovforslaget når det ble ferdig, etter at en rekke homofile foreldre har begjært domstolen om å vurdere sakene deres juridisk. Høyesterett i Israel har større makt enn i Norge til å kreve endringer i lovverket, dersom de bryter med menneskerettighetene eller Uavhengighetserklæringen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise