Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dårlig betalt, men svært lykkelige

Illustrasjon: IDF
Illustrasjon: IDF
Lave lønninger og skyhøye boligpriser til tross: Israelere er svært lykkelige, sammenliknet med de fleste OECD-land.

Israel scorer generelt lavt på en rekke kriterier i den årlige livskvalitetsindeksen til OECD. Her sammenlikner de situasjonen blant sine 36 medlemsland på en rekke ulike områder: Deriblant boligmarkedet, inntekt, arbeidsmarkedet, frivillighet, utdanning, helse, miljø, personlig sikkerhet, balanse mellom arbeid og fritid og en «lykkeindeks».

Det er to områder der israelerne scorer svært høyt: Helse og lykke. Blant OECD-landene har israelerne 5. best helse og er 8. mest lykkelige. Men totalt sett har Israel et gjennomsnitt på 5,4 av 10 poeng i denne undersøkelsen, noe som plasserer dem på 25. plass.

Boligmarkedet er det punktet der Israel kommer desidert dårligst ut, forklarer Ha’aretz. Her havner på på 28. plass av de 36 landene. En israeler har i gjennomsnitt 1,2 rom for seg selv i boligen, mens canadiere har 2,5 rom.

Heller ikke inntektsmessig gjør israelerne det særlig bra og ligger på 16. plass. Når det gjelder disponibel inntekt, hvor USA, Luxemburg, Norge og Frankrike innehar de fire øverste plassene, er israelerne helt nede på 22. plass. Men innbyggerne i Israel ligger godt over gjennomsnittet når det gjelder verdiene på egen eiendom, siden en høy andel israelere eier egen bolig og markedet har vokst i boblefart de siste årene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart