Dårlig betalt, men svært lykkelige

Lave lønninger og skyhøye boligpriser til tross: Israelere er svært lykkelige, sammenliknet med de fleste OECD-land.
Illustrasjon: IDF
Illustrasjon: IDF

Israel scorer generelt lavt på en rekke kriterier i den årlige livskvalitetsindeksen til OECD. Her sammenlikner de situasjonen blant sine 36 medlemsland på en rekke ulike områder: Deriblant boligmarkedet, inntekt, arbeidsmarkedet, frivillighet, utdanning, helse, miljø, personlig sikkerhet, balanse mellom arbeid og fritid og en «lykkeindeks».

Det er to områder der israelerne scorer svært høyt: Helse og lykke. Blant OECD-landene har israelerne 5. best helse og er 8. mest lykkelige. Men totalt sett har Israel et gjennomsnitt på 5,4 av 10 poeng i denne undersøkelsen, noe som plasserer dem på 25. plass.

Boligmarkedet er det punktet der Israel kommer desidert dårligst ut, forklarer Ha’aretz. Her havner på på 28. plass av de 36 landene. En israeler har i gjennomsnitt 1,2 rom for seg selv i boligen, mens canadiere har 2,5 rom.

Heller ikke inntektsmessig gjør israelerne det særlig bra og ligger på 16. plass. Når det gjelder disponibel inntekt, hvor USA, Luxemburg, Norge og Frankrike innehar de fire øverste plassene, er israelerne helt nede på 22. plass. Men innbyggerne i Israel ligger godt over gjennomsnittet når det gjelder verdiene på egen eiendom, siden en høy andel israelere eier egen bolig og markedet har vokst i boblefart de siste årene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise