Mislykket hackeoperasjon mot Israel

#OpIsrael hadde som mål å “slette Israel fra internett”, ifølge hackergruppen Anonymous. Men de var langt fra å lykkes.

Foto: Skjermdump fra hjemmesiden til #OpIsrael.
Foto: Skjermdump fra hjemmesiden til #OpIsrael.
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Israels mest kjente hacker og lederen for datasikkerhetsselskapet Break Security, Nir Goldshlager, mener hele det planlagte angrepet må beskrives som mislykket. På Twitter og Facebook hevdet Anonymous underveis i kampanjen at de hadde ødelagt internettforbindelsene til hele Tel Aviv og forårsaket skader for 30 milliarder kroner. Alt dette er bare tøv, forklarer Goldshlager.

Men internetthackerne la sjelen sin i det. De gjennomførte såkalte DDoS-angrep på en rekke store statlige og finansnettsider. Det vil si at de sender titusenvis av signaler til nettsiden samtidig, i et håp om at sidene skal bryte sammen av overbelastning. Men alle store banker og statlige sider forble operative gjennom hele helgen. Kun enkelte steder opplevde brukerne at sidene gikk tregere enn normalt, noe som ble rettet opp i løpet av minutter.

Ifølge Goldshlager viser valget av DDoS-angrep som taktikk, “mangelen på sofistikert kunnskap hos disse teamene […] Den eneste skaden de forårsaket var mot små sider som ikke var godt sikret, hvor hackerne dro fordel av velkjente sikkerhetshull for å stjele data og stenge nettsider.”

– De store selskapene har råd til å skaffe seg eksperter, men ikke de små. Dersom regjeringen blir en sikkerhetspartner for små bedrifter, kan vi komme en lang vei for å stanse disse masseangrepene. Selv de små seierne som hackerne vinner ved å angripe disse sidene, vil forsvinne, forklarer han til Times of Israel.

En rekke israelske hackergrupper gjennomførte motangrep søndag. Israeli Elite Hackers klarte å stenge Hizbollahs og Islamsk Jihads nettsider i timesvis. De la også ut en kode som gjorde det mulig for hvem som helst å skaffe seg gratis palestinske domener (.ps), med for eksempel pro-israelsk innhold. En annen gruppe hacket en rekke nettsider i Iran, Tyrkia, Indonesia og Nord-Afrika, hvor de fleste Anonymous-angrepene mot Israel kom fra.

Forrige artikkel– En sann venn av det jødiske folk og Israel
Neste artikkel– USA mindre imot forsoning mellom Hamas og Fatah
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -