Krever våpenkontroll for sikkerhetsvakter

30 personer har de siste ti årene blitt drept av våpen som skulle brukes for å gi israelere sikkerhet. Derfor krever Israels sikkerhetsforening en reduksjon i antallet våpen i omløp blant sikkerhetsvakter.
Israelsk sikkerhetsvakt på Ben Gurion-flyplass i Tel Aviv. (Illustrasjon: reway2007, flickr.com)
Israelsk sikkerhetsvakt på Ben Gurion-flyplass i Tel Aviv. (Illustrasjon: reway2007, flickr.com)

Israels sikkerhetsforening krever at antallet våpen som sikkerhetsvaktene har kontroll over, skal reduseres. Antallet kriminelle overfall med disse våpnene har økt de siste årene, inkludert antallet drap.

De siste 10 årene har 30 personer mistet livet etter å ha blitt myrdet med sikkerhetsvåpen. Rundt 45.000 israelere arbeider som sikkerhetsvakter, opplyser Yedioth Aharonoth. Foreningen ønsker først og fremst å identifisere hvilke bygninger som kan beskyttes, uten at vaktene trenger å bære håndvåpen. Andre ideer er å installere våpendepoter på steder som ikke voktes 24 timer i døgnet, slik at vaktene kan legge fra seg våpnene når de drar for dagen.

Sikkerhetsminister Yitzhak Aharnovitch har nylig krevd at alle sikkerhetsvaktene må levere inn sine våpen etter endt skift. Men Israels sikkerhetsforening ønsker å innføre også andre endringer i lovverket.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise