Krever våpenkontroll for sikkerhetsvakter

30 personer har de siste ti årene blitt drept av våpen som skulle brukes for å gi israelere sikkerhet. Derfor krever Israels sikkerhetsforening en reduksjon i antallet våpen i omløp blant sikkerhetsvakter.

Israelsk sikkerhetsvakt på Ben Gurion-flyplass i Tel Aviv. (Illustrasjon: reway2007, flickr.com)
Israelsk sikkerhetsvakt på Ben Gurion-flyplass i Tel Aviv. (Illustrasjon: reway2007, flickr.com)

Israels sikkerhetsforening krever at antallet våpen som sikkerhetsvaktene har kontroll over, skal reduseres. Antallet kriminelle overfall med disse våpnene har økt de siste årene, inkludert antallet drap.

De siste 10 årene har 30 personer mistet livet etter å ha blitt myrdet med sikkerhetsvåpen. Rundt 45.000 israelere arbeider som sikkerhetsvakter, opplyser Yedioth Aharonoth. Foreningen ønsker først og fremst å identifisere hvilke bygninger som kan beskyttes, uten at vaktene trenger å bære håndvåpen. Andre ideer er å installere våpendepoter på steder som ikke voktes 24 timer i døgnet, slik at vaktene kan legge fra seg våpnene når de drar for dagen.

Sikkerhetsminister Yitzhak Aharnovitch har nylig krevd at alle sikkerhetsvaktene må levere inn sine våpen etter endt skift. Men Israels sikkerhetsforening ønsker å innføre også andre endringer i lovverket.

Forrige artikkelBle sendt hjem fordi de så for bra ut
Neste artikkel50 prosent færre dør av hjerteinfarkt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no