Livni anbefaler fortsatt Katsav-fengsling

Den voldtektsdømte eks-presidenten Moshe Katsav har søkt om å bli benådet. Justisminister Tzipi Livni anbefaler et avslag.

Moshe Katsav (Foto: GPO)
Moshe Katsav (Foto: GPO)

I oktober søkte eks-president Moshe Katsav om å bli benådet fra å fullføre sin sjuårige dom for voldtekt på en kvinnelig ansatt, men saken ble utsatt fram til nå. Justisdepartementet skal etter lovverket komme med en offisiell anbefaling til den sittende presidenten, før han eller hun avgir sin dom i slike saker.

Justisminister og "diplomatiminister" Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livni, Facebook.com)
Justisminister og "diplomatiminister" Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livni, Facebook.com)

Tirsdag hadde justisminister Tzipi Livni konkludert med at Katsav ikke fortjener å bli benådet og har sendt videre sin anbefaling til president Shimon Peres. Hun begrunner anbefalingen med “alvoret i hans handlinger, hans maktmisbruk og bruddet på tilliten som befolkningen hadde gitt ham”, skriver Jerusalem Post. Men hun trakk også inn det kvinnelige voldtektsofferet i sin begrunnelse.

– Det er ikke noe mindre viktig å veie lidelsene til kvinnen som har fått sin verdighet trampet på, og de kroppene og sjelene han skjendet, skriver hun.

Katsav uttrykte ingen anger i sitt brev til Peres, poengterer Livni, noe som etter israelsk tradisjon på dette området taler imot en benådning. En endelig beslutning i saken vil trolig foreligge i løpet av de nærmeste ukene.

Siden januar 2012 har eks-presidenten vært under konstant overvåkning i fengselet av israelsk politi, av frykt for at han skal ta sitt eget liv. Hans fysiske og mentale helse var også et sentralt emne i søknaden.

Forrige artikkel– Iran har allerede krysset rød atomlinje
Neste artikkelLikestilling i Hamas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no