Livni anbefaler fortsatt Katsav-fengsling

Moshe Katsav (Foto: GPO)
Moshe Katsav (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I oktober søkte eks-president Moshe Katsav om å bli benådet fra å fullføre sin sjuårige dom for voldtekt på en kvinnelig ansatt, men saken ble utsatt fram til nå. Justisdepartementet skal etter lovverket komme med en offisiell anbefaling til den sittende presidenten, før han eller hun avgir sin dom i slike saker.

Justisminister og "diplomatiminister" Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livni, Facebook.com)
Justisminister og "diplomatiminister" Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livni, Facebook.com)

Tirsdag hadde justisminister Tzipi Livni konkludert med at Katsav ikke fortjener å bli benådet og har sendt videre sin anbefaling til president Shimon Peres. Hun begrunner anbefalingen med “alvoret i hans handlinger, hans maktmisbruk og bruddet på tilliten som befolkningen hadde gitt ham”, skriver Jerusalem Post. Men hun trakk også inn det kvinnelige voldtektsofferet i sin begrunnelse.

– Det er ikke noe mindre viktig å veie lidelsene til kvinnen som har fått sin verdighet trampet på, og de kroppene og sjelene han skjendet, skriver hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Katsav uttrykte ingen anger i sitt brev til Peres, poengterer Livni, noe som etter israelsk tradisjon på dette området taler imot en benådning. En endelig beslutning i saken vil trolig foreligge i løpet av de nærmeste ukene.

Siden januar 2012 har eks-presidenten vært under konstant overvåkning i fengselet av israelsk politi, av frykt for at han skal ta sitt eget liv. Hans fysiske og mentale helse var også et sentralt emne i søknaden.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag