Drepte fire da han gikk berserk i bank i Be’ersheba

Da Itamar Alon (40) fikk avslag på utvidet kreditt, svarte han med å gå berserk i banken med skytevåpen. Han drepte fire før han tok sitt eget liv.

Drapsmannen i Be'ersheba, Itamar Alon. (Foto: Skjermdump fra Kanal 2)
Drapsmannen i Be'ersheba, Itamar Alon. (Foto: Skjermdump fra Kanal 2)

40 år gamle Itamar Alon skylte den lokale Bank Hapoalim i Be’ersheba 10.000 kroner og var mandag innom for å få utvidet sin kredittgrense. Han fikk avslag. Kun timer senere skjøt han og drepte filialsjef Avner Cohen, visesjef Meir Zeitoun og kundene Anat Even-Haim og Idan Schnitzer Sabari, før Alon tok livet av seg selv.

Bankansatt Miriam Cohen forklarer til Jerusalem Post hvordan også hun trodde hun skulle bli drept av angriperen. Hun ble dratt inn på badet som gissel og ba Alon om å ikke drepe henne. Han ba Cohen snu seg, før hun hørte et høyt skudd. Han hadde tatt livet av seg selv.

Alon har tidligere arbeidet som grensepoliti, men ble fratatt håndvåpenet i 2011. Ifølge Times of Israel mente politiet i Be’ersheba at han var en skade for seg selv og andre, etter en hendelse hjemme i boligen hans. Men da Alon anket saken til domstolen, ble det konkludert med at bevisene for dette ikke var tilstrekkelige og politiet ble bedt om å etterforske saken grundigere. Til slutt valgte politiet å ikke bruke mer ressurser på saken og leverte tilbake håndvåpenet til Alon.

Angriperen etterlater seg kone og tre barn.

De drepte i bankangrepet:

Foto: Privat
Foto: Privat

Avner Cohen, 44, filialsjef
Begynte i stillingen for én uke siden. Etterlater seg kone og tre barn. Hans eneste datter hørte om skyteepisoden direkte på radio da hun var på skolen. Hun fryktet det verste, da hennes far ikke tok telefonen.

Foto: Meir Zeitoun, Facebook.com
Foto: Meir Zeitoun, Facebook.com

Meir Zeutin, 40, visefilialsjef
Skulle feiret sin 41-årsdag på tirsdag. Vennene hans planla et overraskelsesselskap. Etterlater seg kone og tre barn.

Foto: Anat Ben-Haim, Facebook.com
Foto: Anat Ben-Haim, Facebook.com

Anat Ben-Haim, 34, bankkunde
Ble separert for få måneder siden, men hadde tre barn med sin ektemann. Hun var i banken som en tjeneste for sin søster, for å sette inn penger.

Foto: Idan Schnitzer Sabari, Facebook.com
Foto: Idan Schnitzer Sabari, Facebook.com

Idan Schnitzer Sabari, 22, bankkunde
Hadde nettopp fullført sin førstegangstjeneste i IDF. Enebarn. Foreldrene ble skilt for mange år siden, faren reiste til Argentina. Var i banken for å åpne en ny konto. Hadde aldri i sitt liv vært innom denne filialen tidligere.

Forrige artikkel– Palestinerne er “etterkommere av Jesus”
Neste artikkel– Gasseksport vil skape jobber i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no