Politiet offentliggjorde sikkerhetsvideo fra Be’ersheba-drap

Videoklippet som israelsk politi har offentliggjort fra Bank Hapoalims sikkerhetskameraer fra mandagen, viser Itamar Alon i det han avfyrer skudd mot et team med vakter.

Foto: Skjermdump fra sikkerhetsvideoen til Bank Hapoalim-filial i Be'ersheba, ynetnews.com.
Foto: Skjermdump fra sikkerhetsvideoen til Bank Hapoalim-filial i Be'ersheba, ynetnews.com.

Israel har vært i sorg etter at den tidligere grensesoldaten Itamar Alon skjøt og drepte fire personer på en lokal bankfilial i Be’ersheba mandag. Skyteangrepet endte da han tok livet av seg selv. Alon hadde tidligere vært i politiets søkelys som en potensielt farlig mann, da de forsøkte å ta fra ham håndvåpenet for få år siden.

Israelsk politi har nå offentliggjort videobildene fra Bank Hapoalims sikkerhetskameraer. Bortsett fra at bildene av selve drapene er fjernet, ser vi Alon bære våpen rett etter at han har drept to bankansatte og to bankkunder. Han avfyrer etter hvert skudd mot en gruppe sikkerhetsvakter, som tilkaller politiet. Bildene viser også politiet i det de hjelper ut gisseloffer Miriam Cohen, etter at drapsmannen har tatt livet av seg selv.

– Bildene gir meg gåsehud. De gjør smertene hardere å bære. Det tar meg med tilbake til scenene med alle [de døde] kroppene og hva som skjedde mens jeg var fanget. Jeg ønsket å glemme denne dagen, men det blir tøft nå, forteller hun til Yedioth Aharonoth.

Itamar Alon skyldte banken i underkant av 10.000 kroner, men var innom tidligere på dagen for å få utvidet kredittgrensen. Men banken nektet å innvilge dette, så han valgte å komme tilbake senere og hevne avslaget.

Se videoinnslaget her (trykk F5 dersom du har problemer med å få vist klippet):

Forrige artikkelSommerfest i MIFF Ringerike: Hallgrim Berg holder foredrag
Neste artikkelPA fortsetter diplomatisk krig mot Israel i juni
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no