Better Place slått konkurs

Det innovative miljøselskapet Better Place har investert 5 milliarder kroner, men kun solgt 2000 elektriske biler.

Ladestasjoner for Better Place i Israel. (Foto: Siel Ju, flickr.com)
Ladestasjoner for Better Place i Israel. Nå skal det bygges flere tusen nye ladestasjon. (Foto: Siel Ju, flickr.com)

For fem år siden startet det israelske selskapet Better Place et forsøk på å revolusjonere bilparken i hjemlandet. Deres drøm skapte internasjonal oppmerksomhet.

Planen var å opprette et nasjonalt nettverk av ladestasjoner for batteridrevne biler innen 2011. Israelske el-bil-sjåfører ville kunne bytte ut tomme batterier med nye ved stasjoner over hele landet. De tomme batteriene ville så lades opp og settes inn i en annen bil. På den måten ville alle batterier hele tiden gjenbrukes.

Renault og Nissan var med som investorer og leverte kjøretøyer til prosjektet. For to år siden var også infrastrukturen på plass. Det var startskuddet for bilsalget og muligheten for å skape profitt av de enorme investeringene. Men siden 2011 har Better Place kun solgt 2.000 biler, på tross av at 5 milliarder kroner er investert i prosjektet. Håpet var å selge hundretusenvis av biler i året.

– Dette er en veldig trist dag. Vår verdensomspennende visjon om å kutte avhengigheten av forurensende energi har mislyktes. Dessverre har veien mot å realisere denne visjonen vist seg å være vanskelig og vi har møtt på mange hindringer […] mens det tekniske aspektet var suksessfullt, så klarte vi ikke det samme på andre områder – på tross av alle investeringene og den enorme innsatsen og alle ressursene, sier styret i Better Place i en pressemelding.

På grunn av det svake salget har Better Place ikke lyktes med å finne nye investorer for de neste årene framover. Selskapet har beregnet fire nye år med investeringer på opp til 5 milliarder, før de kan tenke på å gå i null, skriver Times of Israel.

Forrige artikkelSharon vurderte å deportere Arafat til Sudan
Neste artikkelIsraelske hackere til motangrep mot Anonymous
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -