Clintons pris ble for høyt for Jødisk Nasjonalfond

Det vakte sterke reaksjoner i Israel da det ble kjent at Jødisk nasjonalfond skulle betale 3 millioner kroner for å få Bill Clinton til landet. Nå er avtalen kansellert.
USAs eks-president Bill Clinton (Foto: UC Irvine Gallery 12, flickr.com)
USAs eks-president Bill Clinton (Foto: UC Irvine Gallery 12, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Etter planen skulle USAs tidligere president Bill Clinton holde et tre kvarters foredrag på Jødisk nasjonalfonds årlige konferanse for 300 internasjonale ledere. Foredraget ville funnet sted 17. juni på Peres Academic College i Rehovot, som en del av 90-års feiringen av president Shimon Peres, som har bursdag to dager i forveien. For dette skulle JNF betale 3 millioner kroner.

Etter at prisen for Clintons foredrag ble kjent i Israel, har JNF ombestemt seg og kansellert avtalen.

– Vi har ingen ønsker om å gjøre skade på Clinton, presidenten eller det israelske folk. Det er for sistnevntes skyld at vi samler inn hundrevis av millioner av kroner hvert år, og vi vil derfor avstå fra markeringen, forklarer et medlem til Yedioth Aharonoth.

JNF skal ikke ha hatt noen direkte avtale med Clinton, men skal ha sikret ham seg som foredragsholder mot å finansiere en del av hans besøk i Israel med tre millioner kroner.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise