Titusener deltok i Gay Pride i Tel Aviv

For 15. år på rad ble Gay Pride parade avholdt i Tel Aviv fredag. Titusener av israelere og turister fra utlandet var samlet. Tre regjeringsmedlemmer og opposisjonslederen deltok i arrangementet.

Deltakere i fjoråets Guy Pride parade i Tel Aviv. (Foto: U.S. Embassy Tel Aviv)
Deltakere i fjoråets Guy Pride parade i Tel Aviv. (Foto: U.S. Embassy Tel Aviv)

Finansminister Yair Lapid (Yesh Atid), justisminister Tzipi Livni (Hatnua) og kultur- og sportsminister Limor Livnat (Likud) deltok under Gay Pride Tel Aviv 2013, melder Times of Israel. Det gjorde også opposisjonsleder Shelly Yachimovich (Arbeiderpartiet) og Meretz-leder Zahava Gal-on.

Lapid varslet at han kommer til å arbeide for likekjønnet ekteskapslov.

USAs ambassadør Dan Shapiro talte også til deltakerne, og videreformidlet hilsener fra president Barack Obama, utenriksminister John Kerry og det amerikanske folk.

– Det er ikke noe bedre sted å feire enn i Tel Aviv, den byen i verden som er mest vennlig til LGBT-samfunnet, sa Shapiro. LGBT er en samlebetegnelse for lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle.

Fra utlandet deltar et stort antall turister, blant annet det første homofile paret som inngikk ekteskap i Frankrike etter den nye ekteskapsloven ble vedtatt.

 

Forrige artikkelØsterrike trekker seg ut av Golan
Neste artikkelRos til MIFF i Israels største aviser
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.