Mistenkelig mann skutt og drept ved Vestmuren

Sikkerhetsvakter skjøt og drepte det de trodde var en terrorist fredag, da han skrek “Allahu Akbar” og stakk hånden ned i lommen.

Vestmuren og Tempelplassen i Jerusalems gamleby. (Illustrasjon: David Holt, flickr.com)
Vestmuren og Tempelplassen i Jerusalems gamleby. (Illustrasjon: David Holt, flickr.com)

En 46 år gammel jøde ble skutt og drept av israelske sikkerhetsvakter ved Vestmuren fredag. Han skrek “Allahu Akbar” (“Allah er stor” på arabisk) og stakk hånden ned i lommen, mens han besøkte et offentlig toalett på stedet. Det er ett religiøst uttrykk som ofte har blitt brukt av palestinske selvmordsbombere, før de har sprengt seg selv i luften.

Han skal også ha oppført seg på en måte som viste at han var tydelig nervøs. Enkelte israelske medier skriver at mannen skal ha stormet mot sikkerhetsvakten.

Til politiet forklarer vakten at han umiddelbart oppfattet mannen som en terrorist. Israeleren omkom på stedet av skadene han pådro seg, på tross av livredningsforsøk fra Magen David Adom.

Rabbiner ved Vestmuren, Shmuel Rabinovitch, uttrykte til Times of Israel sin sorg over den tragiske hendelsen. Politiet etterforsker nå saken.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise