Hel-israelsk “Hollywood-film”

Regissør og hovedrolleinnehaver: Hollywood-skuespiller født i Israel. Lokasjon: Israel. Hovedbidragsyter: Israel. Nasjonalitet til forfatteren av boken filmen blir basert på: Israelsk.

Den amerikansk-jødiske skuespilleren Natalie Portman (Foto: Mira John, flickr.com)
Den amerikansk-jødiske skuespilleren Natalie Portman (Foto: Mira John, flickr.com)

Amerikansk-jødiske Natalie Portman (Black Swan, Brothers) har mottatt 3,5 millioner kroner fra Jerusalem Film Fund, for å lage en ny film i Israel. Den verdenskjente Hollywood-skuespilleren er selv født i Israel, og skal både regissere og spille hovedrollen i spillefilmen. Portman snakker flytende hebraisk.

Inspirasjonen har hun funnet i boken “En fortelling om kjærlighet og mørke”, som er skrevet av den velrenommerte israelske forfatteren Amos Oz. Filmen skal baseres på denne boken og handler om Oz’ mentalt syke mor og farens forsøk på å hjelpe henne. Portman har i mange år ønsket å filmatisere nettopp denne selvbiografien, forklarer Jerusalem Post, som regnes som et av hans største verk.

 

Forrige artikkelJørgen Høgetveit i MIFF Arendal: Verdens naturressurser – forvaltning og jødisk økologitenkning
Neste artikkelFar og datter skutt og drept i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no