Tre tusen deltok i Jerusalems homseparade

Den årlige homseparaden i Jerusalem ble avholdt torsdag. En ultra-ortodoks mann ble arrestert, etter å ha kastet en stinkbombe mot folketoget.

Homseparaden i Jerusalem i 2009. (Foto: Guy Yitzhaki, flickr.com)
Homseparaden i Jerusalem i 2009. (Foto: Guy Yitzhaki, flickr.com)

Slagordet til årets homseparade i Jerusalem var “Vi ønsker endring”. De vil ha endring i en hovedstad som henger et stykke etter byer som Tel Aviv og Netanya, når det kommer til respekten for homofile.

Men situasjonen blir sakte, men sikkert bedre for homofile også i Jerusalem. Bare for få år siden ble de årlige paradene stadig avlyst, grunnet trusler fra ekstreme elementer i det ultra-ortodokse miljøet. Det har ikke vært tilfellet de siste årene, selv om enkelte personer som ikke liker utviklingen ønsker å sabotere. En ultra-ortodoks mann ble arrestert under torsdagens parade, etter å ha kastet en stinkbombe inn i folketoget. To ultra-ortodokse kvinner ble også tatt hånd om, da de bar t-skjorter med påskriften “Jeg er et stolt esel”.

“Esel” er et lite positivt begrep sekulære israelere bruker om de ekstreme elementene blant ultra-ortodokse, som nekter å godta premisset om at homofile og lesbiske kan leve som de vil.

Under årets demonstrasjon krevde arrangørene at Knesset fremmer rettighetene til homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle (kalt “LGBT-rettigheter”).

– Hvert år skjer det provokasjoner, og vi er ikke bekymret. Vi vil fortsette marsjen. De tusenvis som marsjerte her beviste at vi er et sterkt lite samfunn, som har kommet langt i arbeidet med å sikre sine rettigheter. Hatet vi er vitner til, viser at vi har en lang vei å gå, sier en av deltakerne til Yedioth Aharonoth.

Ifølge avisen deltok rundt tre tusen personer i markeringen.

Forrige artikkelHøyere sperregrense?
Neste artikkelObama ringte Abbas og Netanyahu
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no