Fjernsynskanal om “jødisk arv” ser dagens lys

Illustrasjon: Copper Kettle, flickr.com
Illustrasjon: Copper Kettle, flickr.com

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Kommunikasjons- og sivilforsvarsminister Gilad Erdan (Foto: Knesset.gov.il)
Kommunikasjons- og sivilforsvarsminister Gilad Erdan (Foto: Knesset.gov.il)

Forrige uke godkjente kommunikasjonsminister Gilad Erdan og Kringkastningsmyndighetene i Israel opprettelsen av en femte offentlig fjernsynskanal, som får som mandat å dedikere seg til temaer som jødedom og jødisk arv.

Kanalen vil bli finansiert av staten og kan ikke ta penger fra publikum for driften, opplyser Ha’aretz. Men sammen med alle andre kanaler i Israel, private som offentlige, skal de slåss om reklameinntekter. Minst 10 prosent av pengene de bruker på lokalt innhold, må enten produsere dokumentarer eller drama.

Israel oppretter en rekke nye offentlige kanaler som skal ha folkeopplysning som mandat, ikke helt ulikt vårt NRK, Storbritannias BBC eller USAs PBS. En arabisk kanal og en ren nyhetskanal skal opprettes, samtidig som russiskspråklige Kanal 9 og musikkanalen Kanal 24 nylig er opprettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag