Fjernsynskanal om “jødisk arv” ser dagens lys

En femte offentlig finansiert fjernsynskanal i Israel, som skal ha fokus på jødedom og jødisk arv, har fått godkjent sin lisenssøknad.

Illustrasjon: Copper Kettle, flickr.com
Illustrasjon: Copper Kettle, flickr.com
Kommunikasjons- og sivilforsvarsminister Gilad Erdan (Foto: Knesset.gov.il)
Kommunikasjons- og sivilforsvarsminister Gilad Erdan (Foto: Knesset.gov.il)

Forrige uke godkjente kommunikasjonsminister Gilad Erdan og Kringkastningsmyndighetene i Israel opprettelsen av en femte offentlig fjernsynskanal, som får som mandat å dedikere seg til temaer som jødedom og jødisk arv.

Kanalen vil bli finansiert av staten og kan ikke ta penger fra publikum for driften, opplyser Ha’aretz. Men sammen med alle andre kanaler i Israel, private som offentlige, skal de slåss om reklameinntekter. Minst 10 prosent av pengene de bruker på lokalt innhold, må enten produsere dokumentarer eller drama.

Israel oppretter en rekke nye offentlige kanaler som skal ha folkeopplysning som mandat, ikke helt ulikt vårt NRK, Storbritannias BBC eller USAs PBS. En arabisk kanal og en ren nyhetskanal skal opprettes, samtidig som russiskspråklige Kanal 9 og musikkanalen Kanal 24 nylig er opprettet.

Forrige artikkelDødstallene stiger i militærregimets kamp mot Brorskapet
Neste artikkelAp inn, Bayit Yehudi ut?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no