Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Skoleåret 5774 har startet

IDF-soldat forklarer israelske skolebarn hva de skal gjøre, dersom det oppstår en krisesituasjon. (Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com)
IDF-soldat forklarer israelske skolebarn hva de skal gjøre, dersom det oppstår en krisesituasjon. (Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com)
Skolene åpnet igjen på tirsdag for 2,13 millioner israelske barn. En lærerstreik kan være på vei.

Søndag «tjuvstartet» de ultra-ortodokse jenteskolene det nye skoleåret, som offisielt ikke startet før i dag. Ultra-ortodokse gutter har allerede vært i gang i tre uker. Men ifølge Jerusalem Post får det nye skoleåret, som vanlig er i Israel, en myk start.

For september er måneden der jødiske høytider kommer på rekke og rad, inkludert nyttårsaften etter jødisk kalender. Derfor vil skolebarna i det meste av den måneden ha fri.

Men det er ikke bare helligdagene som gjør at oppstarten kan bli ekstra myk i år. Det er stor avstand mellom de to store arbeiderorganisasjonene for lærerne i Israel og utdanningsdepartementet. SSTA har erklært en arbeidskonflikt med departementet, på grunn av en lønnsavtale de undertegnet tidligere i sommer med den andre organisasjonen TU. Sistnevnte fikk høyre lønnsøkninger for sine medlemmer, imot at de undertegnet et dokument der de godtok at SSTAs medlemmer ikke fikk noen ting. Kommer partene ikke til enighet innen to uker, varsler SSTA at de vil ta ut medlemmer i streik.

I år er det 2,1 millioner barn som begynner på skole på en av de 4.500 barne- og ungdomsskolene rundt forbi i landet. 149.000 av barna begynner på trinnet «Alef», eller førsteklasse som vi kaller det i Norge. Det er en solid oppgang fra de 131.000 barna som blir andreklassinger (trinnet «Bet») i år, opplyser Times of Israel.

Totalt er 18,5 prosent av alle barnehage- og skolebarn ultra-ortodokse, nærmere bestemt 374.000 personer. Det er det høyeste prosentantallet i Israels historie.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart