Israelere strømmer til for å skaffe gassmasker

Sivilforsvaret i Israel har utvidet åpningstidene på gassmaskestasjonene på grunn av enorm økning i etterspørsel.

Sivilforsvaret lærer israelere hvordan de skal håndtere gassmasken. (Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com)
Sivilforsvaret lærer israelere hvordan de skal håndtere gassmasken. (Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com)

Køene foran de militære gassmaskestasjonene i Israel har vokst og vokst, etter hvert som et NATO-angrep på Syria ser mer og mer sannsynlig ut. For å lette på situasjonen, vil Sivilforsvaret nå ha lengre “åpningstider”, informerer Times of Israel.

Alle israelere som mangler gassmasker kan møte opp på en av stasjonene rundt i de store byene, mellom klokken 08:00 og 19:00 lokal tid. Fram til nå har stengetid vært 15:00.

Utenlandske statsborgere i Israel har nå begynt å frykte hva som skjer med dem, dersom Syria skulle avfyre kjemiske våpen mot Israel. 40 prosent av israelske statsborgere har ikke skaffet seg gassmasker, mens utenlandske statsborgere i Israel ikke har rett på dem. Totalt er det 220.000 utenlandske arbeidere i landet, inkludert asylsøkere, pluss alle turistene som til enhver tid oppholder seg her.

– Det er for eksempel uvisst hva som skjer med de mange fremmedarbeiderne som er eldrepleiere, skulle en katastrofe inntreffe. Myndighetene må huske at dette er mennesker som lever blant oss og at det er vår plikt å beskytte dem mot katastrofer, mener Reut Michaeli, leder for telefontjenesten Hjelpelinjen for fremmedarbeidere til Yedioth Aharonoth.

Forrige artikkelSoldatenes “Gangnam style” med palestinere var risikosport
Neste artikkelRussland sender nye krigsskip til Middelhavet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no